Acum la Penny Buzău. Se aplică blocatoare la roți. „Am sunat la 112!”

Azi s-a întâmplat fix ceea ce reporterul buzoienii.ro a avertizat de câteva zile.

Niște băieți cu fes și geacă galbenă – angajați de Penny – se cred polițiști și au început să pună blocatoare la roțile clienților magazinului și să ceară „amenda” de 1 milion pentru a ridica „broasca”.

„Mama mea a pățit-o acum la Penny de la gară. A plătit un milion. Niște băieți de acolo au zis că a parcat neregulamentar. Vă rog, ce pot face”, ne-a sunat un cetățean.

Reporterul buzoienii.ro a plecat către marketul Penny de la gară. Pe drum, întâmplător a avut același traseu cu o mașină de poliție. Până în parcarea… de la Penny.

Acolo, surpriză, un alt domn discuta în contradictoriu cu băieții de la firma SSG. Șoferului i se aplicase „broasca” pentru că băieții au considerat că a stat mai mult de două ore în parcare (așa cum zic ei că prevede regulamentul Penny). Nemulțumit, cetățeanul a sunat la 112.

Ce a urmat vedeți în clipul VIDEO de mai jos.

Chiar dacă doamna de la poliție a dat vina pe cetățean, „dvs., de ce ați parcat aici?”, acțiunea băieților de la Penny și SSG este ilegală din mai multe motive.

În primul rând dreptul de a sechestra/indisponibiliza bunuri îl au doar organele statului. În mod normal, polițiștii ar trebui să le facă dosar penal băieților.

Apoi, băieții nu sunt de la poliția rutieră pentru a constata ei și a da „amenzi” celor care parchează neregulamentar.

În al treilea rând, parcarea Penny nu a fost autorizată de Primăria Buzău ca fiind parcare cu plată, pentru a li se cere clienților „milionul” dacă au stat mai mult de două ore. La rigoare, municipalitatea ar trebui să le blocheze parcarea celor de la Penny pentru că o folosesc în alt scop (decât cel pentru care au fost autorizați!).

Trebuie verificat și dacă firma care deține Penny are codul CAEN prin care să fie autorizată să administreze parcări private cu plată.

Explicație

Publicarea articolelor de presă pe acest subiect nu înseamnă că reporterul buzoienii.ro e de acord ca parcările să fie ocupate zeci de ore/zile la rând de buzoieni care nu au venit la cumpărături.

Reporterul buzoienii.ro nu e de acord nici cu buzoienii care își parchează aiurea mașinile în parcările supermarketurilor (pe zebră, pe mijlocul aleii, pe locurile persoanelor cu handicap, hașuri etc.).

Susține doar că acțiunile băieților de la SSG/Penny sunt ilegale din motivele enunțate mai sus. Rugăm Poliția și Primăria Buzău să se sesizeze vizavi de această practică și să-i pună capăt precum s-a întâmplat zilele trecute la Timișoara.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Acum la Penny Buzău. Se aplică blocatoare la roți. „Am sunat la 112!”

  • Consider că au parcat pe o proprietate privata mai mult decât le-a permis proprietarul.E o încălcare a dreptului de proprietate ,după trecerea celor două ore,iar proprietarul a acționat în consecință.Eu am avut mașina blocată într-o capitală europeană,când am parcat în parcarea unui mic magazin lipit de hotelul unde m-am cazat.M-am grăbit să mă duc să vizitez și seara când am ajuns la hotel și am vrut să mă cazez și să bag mașina în parcarea hotelului….nu am mai gasit-o.M-a costat destul de mult sa o recuperez.Dar greșală a fost a mea pentru că nu am respecta regulile.

    Răspunde
  • Parcarea nu putea fi autorizata de primărie că fiind parcare cu plată tocmai pentru că nu se plătește nimic atâta timp cât cumperi de la magazin. In momentul in care parchezi dimineață și pleci seara din parcare (pentru că faci naveta, pentru că lucrezi in zona etc) ocupi locul unui potențial client .Dacă e parcarea plina ,eu nu mai opresc la acel magazin.Sa nu încurajăm nesimțirea.

    Răspunde
  • Acuma de ce nu iese Toma la tv sa faca scandal???de ce nu se duce la fata locului sa se certe pt cetateni?de ce nu sprijina cetatenii???

    Răspunde
  • Bine, bine, dar politia le-a facut DOSAR PENAL ĂSTORA? CU CE DREPT BLOCATI MA ROTILE ? PE CE LEGE MA ? LA PUSCARIE CU EI. FAC BANI NEIMPOZABILI SI INFRACTIUNI SI POLITIA CE ? RUSINE, PARCA AM FI IN VESTUL SALBATIC. ATUNCI AR TREBUI CA PROPRIETARII DE MASINI BLOCATE SA VA RUPA DINTII FIECARE CU LEGEA LUI DACĂ POLITIA NU FACE NIMIC. DOAR ACTELE LA CONTROL SI ATAT. ROMANIA TARA DE CRETINI!

    Răspunde
  • Singura soluție: parcările sa fie delimitate, iar accesul să se facă cu barieră, cu cartelă de acces. Primele doua ore să fie gratuite, după care să se plătească. Nu este normal ca cei care nu sunt clienți să parcheze în parcare.

    Răspunde
  • Soferul care a sunat la 112 este tatal unei (piese) de la O.P.C. Pe dumneavoastra cine va anuntat ca prea repede ati sosit cam in acelasi timp cu politia. Ce coincidenta.

    Răspunde
    • Raspuns pt dnul Constantin. Am scris în articol. Eu fusesem anunțat în legătură cu altă speță (e drept similară) cu o doamnă care a și plătit banii! M-a sunat fiul păgubitei. Răstimp s-a întâmplat și cazul cu domnul de care vorbiți dvs.

      Răspunde
  • În astfel de cazuri se întocmește dosar penal pentru sechestrat de bunuri fara drept. Nu inteleg de ce supermarketurile nu introduc bariere cu acces gratuit o perioada de max. 2 ore si apoi contra cost si astfel nu se mai produc astfel de evenimente. Au dreptate managerii acestor marketuri vis-a-vis de ocuparea parcarilor de persoane care nu fac cumparaturi din societatea lor, dar trebuie respectată și legea. Prin introducerea de bariere se evita neplăcerile de ambele părți.

    Răspunde
  • In București marile centre comerciale au sisteme de bariere ,cartele de acces, primele două ore gratuite…..
    Lanțurile de magazine tip Penny care se dezvoltă datorită românilor nu ar fi așa ,, obraznice ” dacă aleșii nu le-ar permite.
    Chiar azi îmi spunea un fost angajat al Ssg cât se câștigă din aceste acțiuni la limita legii.
    Voi urmări această speță pentru că se vor lua măsuri și apoi nu te pui cu buzoienii.
    Felicitări,dle Auraș Tereacă!

    Răspunde
  • Ce ar fi sa nu mai cumparam cu totii de la acest magazin….sa le lasam si parcarea goala dar si magazinul…..pe cine vor mai bloca?

    Răspunde
  • Nu doar in Bucuresti, si in Buzau la mallul Aurora, actual Shopping City au bagat de cand s-a redenumit bariere cu bilete emise la intrare pentru parcarea subterana gratis 2 ore de la emiterea biletului.

    Pentru parcarea supraterana am inteles ca mai e o combinatie facuta de hipermarketurile cu parcari supraterane, o declara la liber in acte si beneficiaza de scutiri de taxe.

    Răspunde
  • Ce e mai socant e ca politistii auzind declaratia celui de la SSG ca incaseaza „taxa de protectie” (minutul 4:49) nu se sesizeaza pentru fapta ilegala recunoscuta de catre angajatul SSG.

    Răspunde
  • In Romania toata lumea cunoastea legea… mai putin cine trebuie sa o aplice.
    1. Orice blocare a unui bun nu se poate face de cat de institutiile statului;
    2. Un regulament intern nu poate sa fie mai presus decat o lege;
    3. Firma de paza nu poate decat sa pazeazsca un bun si sa apeleze la organele compentente pentru orice eveniment petrecut in perimetrul de paza;
    4. Nici o firma nu poate nu poate incasa bani decat daca obiectul ei de activitate este cel pentru care se face acest lucru(cazul de fata parcarea);
    5. Nu exista taxa de protectie – asa cum spune SEFUL SSG citeste LEGEA 333/2003- el pazeste si protejeaza pe cel cu care are contract;
    6. Politia nu poate decat incheia proces verbal restul trebuie sa se ocupe tot beneficiarul serviciilor de paza cu darea in judecata si recuperarea prejudiciului.
    Concluzia: SE VREA O SCHIMBARE A UNOR LEGII PENTRU A AVEA DREPTURI DEPLINE ASUPRA SPATIULUI PUBLIC PRIVAT. ESTE UN ABUZ SI UN LUCRU FOARTE SENSIBIL DE CARE SE PROFITA.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.