Acum! Minor prins la furat în Carrefour

La această oră, polițiștii întocmesc procesul verbal unui puști de 15 ani prins la furat în magazinul Carrefour din subsolul complexului Wimarkt.

„Au intrat o gașcă în magazin. Colegii lui au plecat și a rămas doar el. Paznicul nostru l-a văzut când a dosit două ciocolate Milka. S-a chemat și poliția. Ne e și milă de el, alții au furat mult mai mult. A fost sunată mama lui, dar aceasta a spus că nu poate veni azi”, ne-a spus un angajat.

Rămâne de văzut dacă polițiștii îl vor lăsa liber pe puști direct din magazin sau îl vor lua cu ei la poliție.

Codul penal prevede că minorii între 14 și 16 ani răspund penal doar dacă se dovedește că au comis fapta cu discernământ.

Pentru minorii între 14 și 18 ani se pot dispune măsuri educative neprivative de libertate (stagiu de formare civică, consemnarea la sfârșit de săptămână, supravegherea, asistarea zilnică).

Citește și articolul: Veste bună de la Ciolacu pentru clienții RAM în prag de iarnă. Iată și numărul debranșaților din 2017

Se poate ajunge și la măsuri privative de libertate (internarea într-un centru educativ sau centru de detenție) în caz că minorul este recidivist sau a comis o faptă foarte gravă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Acum! Minor prins la furat în Carrefour

  • Si ca parlamentarii fura cu milioanele asta nu mai spuneti nimic buzoienii.ro?? copilul a furat de pofta nu ca asa-i sta in fire.. neavand bani si daca ma-sa n-a vrut sa vina va puteti da singuri seama ca face parte dintr-o familie dezorganizata. Si nu va suparati daca preturile ar fi fost corecte nu se reculgea la furt… si ce mare paguba a facut 10 lei 2 ciocolati?? sunteti penibil si cand expira marfa si raman cu pagube de milioane nu se mai spune nimic?? si sa stiti de la mine intotdeauna cand un produs se aproprie de expirare ii se afla pretul real, in rest e umflat cu pompa ca sa ia fiecare bani. Spun ca stiu de la cosmin de la tritonul din mihai viteazu (apropo poate faceti si pe acolo un control ceva ca patronul nu lasa personalul din magazin sa faca aprovizionarile cu caruciorul, le rupe spatele femeilor carand din depozit in magazin si plus de asta te pune sa justifici cati bani ai la casa).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.