ACUM, pe Bd. Unirii. Cum procedăm ?

Probleme pentru muncitorii care lucrează la trotuarele de pe Unirii Sud.

În dreptul farmaciei Hepites, pe trotuar, proprietarul spațiului a amenajat în trecut o scară de acces.

N-au fost probleme până acum, dar odată cu amenajarea pistei de biciclete, nu mai e loc pentru trecerea a doi pietoni deodată. Și nici a unei mămici cu un copil în cărucior.

Reporterul i-a întrebat pe muncitorii de la trotuar ce-i de făcut.

„Trebuie dărâmat, iar scările făcute în interiorul magazinului. Altă soluție nu-i. Aici e o problemă și cu blocul, pentru că vine mai în față în comparație cu celelalte”

Blocul care găzduiește farmacia nu e în aliniament cu celelalte

Scări către spațiile comerciale de la parter sunt și în alte locuri, dar nicăieri trotuarul nu se îngustează precum la Hepites (vezi foto, mai jos, la OTP Bank).

Citește și:

https://www.buzoienii.ro/finalul-unui-sistem-la-buzau/

loading...

10 comentarii la „ACUM, pe Bd. Unirii. Cum procedăm ?

 • Pus pe role și șine și mutat blocul! S-a mai făcut chestia asta pe timpul lui Ceaușescu! Mai avem oameni să facă acest lucru azi????!

 • Trotuarul trebuie să fie liber!

 • Asta este rezultatul deciziilor populiste, luate fara discernamant si norme de aplicare.
  Cu ceva ani in urma, era la moda impunerea de rampe pentru persoane cu dizabilitati. Necesitatea lor nu poate fi pusa la indoiala, dar nicaieri nu s-a cerut ca acestea sa nu afecteze peisajul stradal. Au aparut tot felul de constructii meschine si inutilizabile, fiecare a facut dupa capul lui, doar ca sa se incadreze in dispozitie. Nimeni nu s-a scandalizat, atunci, de afectarea arhitecturii urbane.
  Acum se ia decizia pistelor de biciclete, care „inghit” trotuarele si soselele. Nimeni nu vrea sa vada calamitatea care urmeaza in circulatie, atat pe trotuare, cat si pe sosele. Mai mult, dispar locurile existente de parcare, fara sa se puna ceva in loc.
  Modernizarea orasului era o necesitate. Doar ca se ce face acum este o alta actiune pompieristica (sa ma scuze pompierii, ei sunt niste oameni de toata isprava!), facuta fara cap, fara perspectiva, fara grija fata de om – locuitorul orasului – demarata doar ca sa consume niste bani si sa aduca faima de moment.
  Edilii nostri nu au inteles ca munca lor nu ar trebui facuta pentru imaginea iluzorie a localitatii, ci pentru bunastarea reala a locuitorilor!…

 • …. păi de atâta timp nu s-au observat treptele alea?…proiectantul, executantul și toma asfalt nu le-au văzut ?….

 • Adică problema asta trebuie rezolvată ACUM?
  Se plătește gras un proiectant, se plătesc gras cei care avizează proiectul, iar problema trebuie rezolvată amatoriceste?
  Da, tată, trăim in Românica, fiecare face ce vrea, muncește cât vrea, ia bani câți vrea. Nu mai există controale, Curte de conturi, nimic…

 • Blocul ala iesit din rand, e asa de la facere ori a fost ajutat sa se extinda? Par anexati cei 3 metri, in special ca deasupra nu este bloc ci terasa. Exemple de constructii adiacente ori printre blocuri se vad peste tot pe Unirii, nu ca ar fi ceva nou. In rest, perfect de acord cu Klaxxy. Să faci chestii de dragul de a le face, ori pentru că așa sunt fondurile europene date… Păi de copiat, orice repetent e în stare, nu?!? Dar de ce e el repetent? Păi pentru că ceea ce copiază nu i se aplică, e pe lângă subiect, deși, într-u cadru corect, e perfect util și valabil. Eu chiar sper într-o vindecare abruptă a buzoianului, dar mă uit la Toma și… n-ai cu cine. Dânsul nici acum nu a înțeles că firmele dânsului au falimentat din două posibile cauze: sistemul caizăn ori dânsul. Înspăimântător e faptul că, în primăria unde dânsul e primar, a implementat sistemul caizăn. Iar.

 • Sa facă pista de biciclete pe partea cu scările și partea dreapta sa fie pt pietoni, mămici cu cărucioare, persoane in cărucioare. E mai palpitant pt biciclarzi. Foarte de bun simt răspunsul muncitorilor: scările sa fie in perimetrul magazinului. Ce sa caute ceva ce folosește privatului pe domeniul public

 • Bună seara!
  Vad ca nimeni nu știe sau nu și a pus întrebarea care este lățimea pistei pt biciclete si sensul acelora care vor indrazni sa…
  Rwportere:care este sensul unic de trecere?

 • Excelent comentariu, Klaxxy.

 • Daca spatiul permite, sa se demoleze scarile existente, sa se construiasca la exterior o singura treapta iar diferenta de 2-3 trepte sa se construiasca in interiorul spatiului comercial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.