Acum. Peste o mie de buzoieni participă la marşul de Florii. Vezi galeria foto

Astăzi, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, s-a desfăşurat tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (vezi galeria foro de mai jos).

În municipiul Buzău, evenimentul a început înainte de ora 16.00, în Parcul Crâng (lângă biserica Sfânta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlparilor.

Credincioșii au plecat apoi în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crâng → Bd. Nicolae Bălcescu → Bd. Unirii → Str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului.

În cadrul procesiunii, au avut loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Sfântul Mucenic Sava (Bd. Unirii), unde s-au rostit rugăciuni.

De o parte și de alta a șirului de credincioși s-a întins câte o panglică tricoloră. Pentru o mai bună delimitare – au motivat organizatorii, în condițiile în care traficul nu a mai fost oprit.

Participanții vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de slujitorii lăcașului de cult, care vor oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor.

În aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfintei Mucenițe Anastasia Romana și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Este prima procesiune acredincioșilor din Buzău din acest an. „Marșul pentru viață”, ce ar fi trebuit organizat săptămâna trecută, a fost amânat din cauza vremii potrivnice.

Citește și articolul: Fără taxatoare pe autobuze. Iată cum se va proceda

Citește și articolul: Acest bloc se construiește acum în Buzău. Timp record anunțat de constructor pentru terminarea lui

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Acum. Peste o mie de buzoieni participă la marşul de Florii. Vezi galeria foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.