Acum se ia decizia. Liberi sau în carantină până duminică ?

Emoții în această seară pentru cei 2.500 de cetățeni din cartierul Poștă.

Prefectura Buzău urmează să anunțe, din minut în minut, dacă în această seară se ridică la ora 24.00 carantina din cartierul Poștă sau dacă, dimpotrivă, se va prelungi până duminică.

Context:

A) Prefectura Buzău a cerut și a primit încuviințare de carantină (duminică, 3 mai, de la CNCCI) doar pe durata stării de urgență. Adică până în această seară (vezi, mai jos, documentul).

B) DSP Buzău a solicitat prelungirea până duminică seară pentru a se împlini perioada de 14 zile.

Când se va face anunțul

Din informațiile buzoienii. ro, Prefectura Buzău a trimis solicitare la București pentru a primi de la centru decizia în această situație.

Imediat ce va sosi hotărârea de la București, Prefectura Buzău o va comunica prin intermediul site-urilor locale de știri către cetățenii din Poștă.

UPDATE: Rae Arafat a anunțat cu puțin înainte de miezul nopții că „localitățile carantinate și unde nu a fost ridicată carantina rămân sub această restricție”.

Pentru ca Poșta să rămână sub carantină trebuie ca de îndată Comitetul Județean pt. Situații de Urgență să facă o nouă solicitare către CNCCI.

În cazul Râmnicelu nu sunt probleme, de la Buzău s-a cerut și s-a obținut, carantină pentru 14 zile (indiferent dacă e stare de urgență sau de alertă).

UPDATE 2 (ora 24.00): Se menține carantina în Poștă

Prefectura Buzău: „În urma adoptării hotărarilor luate în cadrul CNSU, va informam că măsura carantinarii Cartierului Posta din municipiul Buzău se menține și după finalul stării de urgență până la finalul termenului de 14 zile prevăzut de OMS 414/2020, adică până duminică 17 mai 2020 (inclusiv). Vom reveni cu detalii după publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative emise în această noapte”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.