ACUM! Trafic blocat la ieșire din Buzău!

Trafic blocat, acum, la ieșire din Buzău spre Pogonele (Maxenu)!

Conform informațiilor oferite de ISU Buzău s-a declanșat o alertă de radiații gamma – care a dus la blocarea accesului pe relația Buzău – Pogonele (Maxenu).

Nu se poate circula pe ruta Buzău – Pogonele și retur!

Societatea unde s-a declanșat alarma este Green Weee de la Frasinu.

„Un trailer a vrut să intre în curtea societății comerciale cu mai multe aparate electrocasnice când senzorul instalat acolo a declanșat alerta de radiații gamma. Conform protocolului, angajații de acolo au sunat la 112. Echipele noastre sunt prezente acolo pentru a verifica”, a informat Vasile Prahoveanu, ofițer de presă ISU Buzău.

Alarma s-a pornit din pricina unui aparat electric care este acum investigat.

Radiația gama prezintă un risc semnificativ pentru sănătate 

Este o radiație electromagnetică provenită din dezintegrarea radioactivă a nucleelor atomice. Constă din fotoni de energie foarte mare .

Energia ridicată a radiației înseamnă că razele gamma posedă o putere de penetrare mare. Acestea trec prin piele și afectează organele interne și măduva osoasă.

Până la un anumit punct, corpul uman poate repara daunele genetice cauzate de expunerea la radiații gamma. Mecanismele de reparare par a fi mai eficiente după o expunere la doze mari decât o expunere la doze mici. Deteriorarea genetică prin expunerea la radiații gamma poate duce la cancer.

Firma de reciclare de pe platforma industrială de la Frasinu a mai intrat în atenția buzoienilor în iunie 2020 când electrocasnicele depozitate aici au luat foc.

UPDATE 20.00 La Buzău a ajuns unitatea speciala a ISU de la Ciolpani Ilfov.

UPDATE 20.30. S-a reluat traficul!

Comunicat Green Weee:

„În această seară în incinta GreenWEEE, în timpul procedurii de recepție a unui camion cu deșeuri – echipamente electrice și electronice provenite din colectarea de la populație, portalul fix de detecție radiații din dotare a semnalat o creștere a nivelului radioactivității.
Am activat protocolul pentru astfel de situații și am anunțat autoritățile. Am acționat conform regulamentului de siguranță și reglementărielor interne de securitate și sănătate la locul de muncă și am localizat sursa cu aparatele mobile autorizate, o piesă electronică de 5 cm, care emite radiații la o mică distanță. Conform protocolului, a fost izolată în condiții de siguranță pe platforma GreenWEEE.
În urma anchetei unității speciale de intervenție ISU CBRN și a parametrilor identificați, s-a confirmat că sursa nu reprezinta un pericol pentru angajați sau populație.
Nu a fost nevoie de izolarea camionului și nici a lotului de echipamente electrice si electronice.”

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.