Acuzații la adresa asistentei: „Acel obiect n-avea ce căuta acolo!”

Încep problemele pentru asistenta sau asistentele medicale care au deservit salonul 206 în noaptea măcelului de la Săpoca.

Acuzația de eroare gravă vine chiar din partea ministrului sănătății. Sorina Pintea reclamă prezența în salon a stativului, pe care criminalul a pus mâna și cu care a început să lovească în neștire.

„În fișa postului asistentei medicale scrie negru pe alb că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente. Acel stativ pentru perfuzii era un obiect contondent. Nu trebuia lăsat niciodată într-un salon cu bolnavi psihic nesupravegheați”, a precizat ministrul, care a condus personal ancheta de la Săpoca.

Probleme va avea și medicul de gardă, care a luat o decizie deplorabilă. La ora 01.45, în patul viitorului criminal a fost cazat un alt pacient. Dezvăluirea a fost făcută tot de dna ministru:

„La ora 01.45 în pat cu viitorul criminal a fost internat un alt pacient. M-a frapat această decizie a doamnei doctor. În condițiile în care în pavilion mai erau paturi libere. Dar, salonul 207 i-a fost medicului de gardă mai la îndemână și a hotărât să cazeze doi pacienți în același pat”, a spus ministrul.

Nici două ore mai târziu – criminalul era internat de joi la prânz – Nicolae Lungu s-a enervat teribil și a declanșat măcelul. Pentru ce s-a întâmplat ministrul Sorina Pintea acuză fățiș personalul medical de la Săpoca:

„Această tragedie arc fi putut fi evitată dacă nu ar fi fost acest șir de erori ale personalului medical!”

Sorina Pintea a ținut să contrazică și opinia rostogolită ieri în spațiul public că personalul din spital nu era suficient – la momentul atacului.

Concluzia controlului poate fi citită direct de pe fața ministrului – la ieșirea pe poarta spitalului

„În pavilion se aflau atunci medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi instructori. Deci, personal era. La nivelul întregului spital, normarea e la nivelul minim, dar în limite acceptate legal. Cu cele 45 de posturi noi cerute de conducerea spitalului se urca o treaptă, la normarea medie”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.