Acuze ale rudelor muncitorului tocat de zdrobitorul de struguri


Ieri a fost îngropat, la cimitirul din Nișcov, Costică Pițigoi – tractoristul prins și făcut ferfeniță de melcul utilajului pentru zdrobirea strugurilor de la Casa de Vinuri Vernești.

Rude ale răposatului au reclamat ieri pe facebook că patronul fabricii de vin nu i-ar fi lăsat pe colegii de serviciu să participe la înmormântare.

„Trist dar adevarat. Am vorbit cu colegii lui de muncă – tractoriștii. Sunt supărati că nu au fost lăsați să vină să-l conducă și ei pe ultimul drum. Mi-au dat pe speaker la telefon. S-au adunat la capătul rândului și plângeau în hotote. Au cerut voie să vină măcar să-l scoată din casă, dar Lepădatu nu i-a lăsat. De… producția este mai importantă!”, a postat Romulus Gomoescu, o rudă de-a muncitorului decedat în condiții groaznice sâmbăta trecută.

Două ipoteze ale tragediei

Parchetul și ITM au deschis dosar penal după nenorocirea petrecută.

„Săracul Costică a murit în chinuri groznice. Nu se știe exact ce s-a întâmplat. Ni s-a spus că nicio cameră video nu bătea în zona utilajului. Sunt două variante. Fie Costică s-a urcat în bena înclinată a remorcii pentru a da niște struguri jos și atunci a alunecat și a căzut… Fie șnecul ăla s-a înfundat și s-a dus deasupra lui să-l deblocheze și a alunecat. Am înțeles de la alți colegi că se mai bloca și atunci se ducea câte unul crăcănat deasupra melcului cu câte o furcă pentru a-l face să meargă. Din păcate, n-a fost nimeni care să supravegheze utilajul și să-l poată opri. Am înțeles că un inginer, sau contabilul, au auzit urletele, dar până au venit… Apoi, chiar Costică Lepădatu a manipulat melcul înainte și înapoi ca să mai scoată niște bucăți din el ca să avem ce pune în sicriu”, a precizat ruda răposatului.

Ieri au fost îngropate rămășițele omenești ale muncitorului. 

Întreg satul Nișcov a participat la ceremonia funerară, deplângând atât soarta omului, cât și faptul că doi băieți, din care unul de nici doi anișori, au rămas fără tată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzoianul Ovidiu Ionescu, joacă în semifinalele Camp. European! Iată la ce oră e meciul! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Acuze ale rudelor muncitorului tocat de zdrobitorul de struguri

 • No Coment !!!!
  In România ……
  Dumnezeu să-l odihnească în pace

 • „Sa speram”ca v-a fi facuta dreptate ,daca mai exista constiinta in randul judecatorilor,si acest caz ,ca si multe altele vor fi rezolvate si indreptatite asa cum ar trebui.
  Sa nu lasam NUMELE unora ca acestui mare cunoscut sa faca legea

 • Sa fim serioși. Lepădat are destule relații în Buzău ca să scape nepedepsit. Tot muncitorul va ieșii vinovat. Este mana în mana cu politia și itm-ul.

 • Sa fim seriosi, cu ce e de vina patronul ca angajatul a ignorat masurile de autoprotectie si a fost atat de destept incat nu l-a dus capul sa inchida utilajul inainte de a interveni la el.
  Tipic pentru Doreii din fabrici, se cred destepti si superman si cand mor ca prostii rudele zbiara ca e altul vinovat de prostia de care au dat dovada.

  Singura vina a patronului e ca din lacomia lui de a plati putin angajeaza toti prostii satului.

 • După ” tradiția ” românească, mortu-i de vină …

 • Ba prostule nu ii mai lua tu apararea lu Lepadatu. Du te sa lucrezi la el. Nu te lasa sa bei nici o cana de apa. Stii ca baiatul care a murit a fost batut de Lepadatu ca a a incercat sa si spuna parerea in legatura cu ceva? Faci angajatii prosti, dar tu dai dovada ca esti prost cu acte in regula. Tii umbra degeaba pamantului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.