Adelin Petrișor a revenit și a recunoscut: „Nu toți sanitarii ies din unitate. E o companie care patrulează în interiorul bazei”

Adelin Petrișor s-a informat mai bine despre cazul sanitarului buzoian ucis în Afganistan.

Soldat fidel adevărului și corectitudinii, cunoscutul jurnalist de la TVR și-a schimbat afirmațiile inițiale după ce s-a aplecat puțin mai temeinic asupra cazului.

Unde inițial se întrebase pe pagina de facebook,  „ce militar pleacă într-o zonă de război doar dacă i se promite că rămâne-n bază ?”, Adelin Petrișor a descoperit că există nu doar sanitari, ci și luptători care rămân în bază, (mai) la fereală.

„Nu toți sanitarii din batalion ies în Kandahar. E o companie care patrulează în interiorul bazei”.

Compania celor care stau la fereală ar fi Compania 4, pentru care optase și sanitarul buzoian.

„Mădălin mi-a spus de prima dată că nu se bagă decât dacă postul său va fi unul din interiorul bazei militare. Altfel, stă acasă. Toate bune și frumoase până cu o lună și jumătate – două înainte de plecare, când nu mai ai voie să te răzgândești. Atunci, lui Mădălin i s-a spus că a fost mutat de la Compania 4 la Compania 3 și că va ieși în patrulare. A plecat în Afganistan tremurând de frică pentru că ar putea să nu se mai întoarcă”, a declarat prietenul lui Mădălin.

Spusele prietenului sunt confirmate acum chiar de Adelin Petrișor, care a scris ieri pe facebook:

„Jurnaliștii au vorbit și cu colegi de unitate care confirmă schimbarea. Inițial era la compania care păzea în interiorul bazei, ulterior a fost schimbat…”

Conform spuselor prietenului, Mădălin Stoica ar fi fost schimbat cu o fată de pe la Bacău. Modificarea se poate să fi fost făcută pe criterii ce țin de sex (e normal să trimiți într-o misiune dificilă un băiat și nu o fată) sau pentru că fata respectivă ar fi beneficiat de o proptea (mai mare).

Sunt în continuare necunoscute (cel puțin la nivel oficial) pentru reporterul buzoienii.ro următoarele:

a) Mădălin Stoica s-a înscris ca voluntar în această plecare în Afganistan sau a fost ordin ?

b) Dacă s-a înscris ca voluntar e adevărat că a optat pentru Compania 4, cea care efectua doar pază în interiorul bazei ?

c) E adevărat, dacă s-a înscris ca voluntar, că exista un termen de la care nu se mai putea răzgândi, decât cu riscul de a fi dat afară din armată ?

d) E adevărat că a fost informat de mutare după ce expirase acest termen de răzgândeală ?

e) Dacă aceste suspiciuni sunt rezonabile, oare există cineva prin armată care să le investigheze doza de adevăr ? Dacă a fost ceva în neregulă vom afla vreodată ceva oficial despre asta ?  Va fi sancționat cineva sau deja nu mai contează ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Adelin Petrișor a revenit și a recunoscut: „Nu toți sanitarii ies din unitate. E o companie care patrulează în interiorul bazei”

  • „Marele ziarist” a realizat ca de fapt „vorbește gura fara el” .

    Răspunde
  • Nu e prima data cand „da chifle” domnul Adelin Petrisor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.