ADIO mașini pe aici din această seară!

Sunt primii tineri care s-au bucurat, în această seară, la 20.30, de transformarea centrului Buzăului în spațiu exclusiv pietonal.

Din această seară pe Aleea Trandafirilor și pe strada din fața Platoului Dacia nu va mai fi permis accesul auto.

Între Hotelul Pietroasa și Restaurantul Miorița s-au instalat deja barierele
O mașină de la Poliția Locală blochează accesul pe Aleea Trandafirilor, înainte de a fi instalate bariere și aici

În urma proiectului cu fonduri europene de modernizare a centrului Buzăului, cele două străzi vor deveni (exclusiv) pietonale.

În această seară s-au pus barierele, astfel încât, de luni, muncitorii să demareze săpăturile inclusiv pe stradă.

Traficul rutier va fi direcționat pe Ostrovului și Independenței, ambele transformate în străzi cu dublu sens. Mai multe aflați din comunicatul emis de Primăria Buzău (vezi și harta de mai jos).

SKM_C360i22050409090

Citește și:

loading...

6 comentarii la „ADIO mașini pe aici din această seară!

 • Rugam pietonii sa circule numai pe acolo tot anul, daca sunt asa multumiti.
  Dar sa nu vina dupa aia sa se vaite ca au pantofii plini de pamant si noroi, ca asta va fi de saptamana viitoare pana cel putin anul viitor in acea zona, nu va fi nici o pietonala acolo, va fi santier cu pamant rascolit pe care nu o sa vedeti picior de muncitor cu saptamanile.

  Răspunde
 • Redirectionarea nu mi se pare rea, nu vad insa utilitatea, adica nu cred ca si mediul privat va pompa investitii in noua zona ”fierbinte” a orasului. Poate doar si unele facilitati la impozite locale, o stimulare ceva. Decat sa stai cu ruinele ori sa le dai o functionalitate d-aia fortata gen punct de informare turistica si tu ai un oras unde NOILE placute de denumirile de strazi sunt absolut nici macar bilingve… mai bine nu. Spre ce indrumi tu ”punt de informare” pe un englez, cu diacritice, cu tot ce trebuie în românește? Spre zări. Mizăm doar pe neaoși și popoare prietene și pace se pare. ”Oraș deschis”, mai adevărat ca niciodată (?!?). Ce n-as da sa colcaie centrul asta civic de oameni, seara de seara, la terase, la ceva, la o tabla, la un antricot. O muzica, o atentie…! Nu văd cum, că încă nu ne-a explicat nimeni până acum, decât poate subliminal iar nouă, să fim sinceri, umili, ne trebuiesc desene. Desenat, ca la proști. Nici măcar. ”Vom vace! Va fi!”. CUM??? Pentru ce suportăm toate astea? Ca idee, și pentru că-s boșcodist. 😀

  Răspunde
 • Numai pesimiști! Niciodata nu vom schimba ceva in bine boscodistilor..
  Haideți să fim alături de cei care vor sa schimbe fațada acestui oras si nu mai comentați aiurea…sa avem răbdare totusi! Ce vreti? Cum sa se faca lucrarea? In orice oras din lume exista o zonă centrala nepoluata…

  Răspunde
 • Un moment trist pentru istoria rutiera a municipiului Buzău !

  Păcat că administrația se încăpățânează cu îndârjire să nu aplece urechea la doleanțele cetățenilor…

  Răspunde
 • Să vezi țigănie ,coji de semințe, chiștoace, manele din boxe portabile, ingrediente de shaorma ;toate alcătuind tabloul execrabil din parcul de la prefectură . Nu ați investit în educație ani de-a rândul ,acum plătiți lipsa ei.

  Răspunde
 • @Orseanul, dezvoltarea in bine? Mergi pe Cuza Voda sa vezi ce „superba” e zona pietonala de acolo. Aproape tot mobilierul stradal este vandalizat, seara iti e frica sa treci pe acolo si in afara de magazine deschise ziua nici nu ai ce sa vezi. Buzaul este un oras mort din punctul asta de vedere, nu ai nimic care sa necesite o zona pietonala. Doar nu vrei sa te plimbi acolo sa vezi niste blocuri cu bulina si Catena la parter :)))
  De asemenea, din cauza lipsei de actiune a politiei locale, o sa colcaie zona de boxe cu manele si spargatori de seminte. Intr-o seara am fost in parcul Crang si rasunau manele din 2 parti diferite. Un proiect interesant ar fi fost precum in Bucuresti, ca zona sa fie inchisa doar in weekend, cand lumea iese la plimbare. Se putea reabilita frumos centrul si sa fie inchis in weekend, dar nu s-a vrut.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.