Administrator: „Nu a ars capela cimitirului. A fost incendiu, dar altundeva”

Pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină aseară în Cimitirul Municipal Sf. Gheorghe situat pe Șoseaua Brăilei.

„Arde capela, veniți imdiat”, a sunat apelul la 112.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că nu ardea capela oficială a cimitirului, ci o capelă privată, din celălalt capăt al țintirimului.

„N-am mai dormit aseară. Am primit zeci de telefoane după anunțul din presă. Toți mă întrebau dacă e adevărat că a ars capela. M-am săturat să le spun tuturor că nu e vorba de capela oficială a cimitirului ci de capela privată a unor cetățeni rromi din cealaltă parte a cimitirului. Vă rog să fotografiați și să puneți la ziar poza cu capela noastră care nu a pățit absolut nimic”, ne-a declarat administratorul cimitirului.

Într-adevăr capela care a luat foc e situată în partea opusă intrării, iar la ea lucrau deja câțiva muncitori. A ars în primul rând acoperișul de lemn al capelei. 

„Focul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă. Din câte știu, capela e a unor rromi. A fost modernizată de curând. Aici nu e curent electric, au folosit la lucrări un generator cu benzină. Din câte am înțeles ar fi luat foc și bidonul în care se afla benzina. Sicriul celui îngropat aici nu a fost afectat, fiind la subsol”, a conchis administratorul. 

În cimitir mai sunt doar 150 de locuri libere, după extinderea făcută în urmă cu doi ani. Locurile libere nu se concesionează, municipalitatea păstrând această rezervă exclusiv pentru persoanele care decedează și nu au un alt loc de veci.

 Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.