Adolescentă din Buzău în stare critică. Ce s-a întâmplat

O tânără de 15 ani din Șarânga (comuna Pietroasele, jud. Buzău) e în stare critică după ce părinții au găsit-o sâmbătă seară prăbușită în baie.

Adolescenta intrase să facă un duș și s-a intoxicat cu gazul care alimenta boilerul.

Părinții au sunat la 112, iar o ambulanță a adus-o la UPU în jurul orei 20.30. Inima fetei a cedat pe drum, dar personalul de pe salvare a reușit să o resusciteze.

Andreea a intrat în comă, iar pentru salvarea acesteia s-au făcut eforturi deosebite.

S-a sunat inclusiv la Raed Arafat, care a dat aprobare pentru deplasarea urgentă de la Constanța la Buzău a unui tir special dotat cu o cameră de oxigeno-terapie.

Autospeciala achiziționată în 2017 pentru 1,2 milioane de euro a ajuns ieri la Buzău, dar până la urmă n-a mai fost folosită.

Personalul medical de la spitalul din Buzău a considerat că riscul ar fi fost prea mare chiar și dacă transportul spre un spital din București s-ar fi făcut în camera de oxigeno-terapie.

Tirul este folosit pentru transportul persoanelor înecate sau intoxicate, dar și la pregătirea scafandrilor în condiții de presiune crescută.

UPDATE

Ultimele informații referitoare la starea fetei sunt mai bune. „S-a trezit, a deschis ochii. Rămâne totuși în stare critică. Concentrația de gaz din sânge i-a scăzut de la 33% la 7%”, a declarat azi Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Următoarele ore sunt extrem de importante. Se speră că perioada în care creierul Andreei n-a mai fost oxigenat n-a produs daune ireparabile. Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  SURPRIZĂ! Câte cazuri s-au înregistrat în orașul Buzău CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.