Afară, afară cu ungurii din… centrul Buzăului!😃

A funcționat mai mulți ani la rând în centrul Buzăului, mai exact pe str. Cuza Vodă, colț cu Bistriței.

E vorba de chioșcul care vindea kurtos kolacs deținut de un maghiar din Harghita (comuna Lupeni, între Odorheiu Secuiesc și Sovata).

De câteva zile chioșcul a dispărut – vezi foto mai jos.

Motivul e că Primăria Buzău nu i-a mai prelungit etnicului maghiar acordul de teren.

„Locatarii imobilelor din vecinătate s-au plâns de fumul produs la coacerea colacilor secuiești”, ne-a explicat un funcționar din Primăria Buzău.

Proprietarul kurtoșilor a oferit gratuit orașului Buzău, mai mulți ani la rând, brazii de Crăciun din centrul Buzăului și de la Orășelul Copiilor

Unde se mută kurtoșii ?

Pentru buzoienii amatori de colaci secuiești originali (fetele care lucrează chiar sunt unguroaice și nu știu prea bine limba română) avem o veste bună. Chioșcul va fi reamplasat de săptămâna viitoare în fața porții de acces în Parcul Crâng.

„S-a obținut acord de teren pentru noua locație, rămâne să se branșeze chioșcul la curent și la apă”, a adăugat funcționarul primăriei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Afară, afară cu ungurii din… centrul Buzăului!😃

 • vezi ca ai inceput sa-mi placi tereaca… dar zii tiganilor pe nume. conform dex de acum. nu te sacrifica nimeni daca nu le spui rromi pe viitor in alte articole. fii mai de prima mana!

 • ungurii n-au vina. cei putin nu extremistii de cer autonomie. sunt tot arieni..

 • A mutat tigania din spate in fata, la drum….

 • Am avut ocazia sa cunosc ,,ungurii” din Harghita care au fost detasati la Buzau pentru o peroioadă. Unii erau foarte deschisi și vorbeau orice in limba Romana, dar erau si unii care nu erau comunicativi, desi intelegeau ce spui. Ăștia din urma sunt genul ,,extremistilor” care ne trateaza cu dispret cand ajungem in regiunea din Romania locuita de ei. Buna educatie m-a facut sa îi tratez cu respect, pentru ca nu poti judeca pe toti pentru câțiva si sper ca va fi o lecție de civilizație și pentru ei ca pe viitor sa fie mai primitori.

 • Bravo natiune!Pe aia care muncesc cinstit,ne bucuram sa-i dam afara,dar pe rromii din zona,ne bucuram sa-i vedem zilnic in centrul municipiului…,,Mandru” ca sunt buzoian si ma bucur sincer ca am parasit urbea!…No comment!

 • Hai sictir! Va plangeti de miros si fum? Bine ca de putoarea care duhneste pe gangul de la cinema Dacia, care se simte pana la hotel Pietroasa, nu deranjeaza pe nimeni! Daca acel spatiu era detinut de neamurile sau cunostintele celor “sus pusi”, cu siguranta nu era bai. In centrul buzaului, tiganie a fost de cand ii lumea si pamantu’, nu din cauza acelor maghiari, care sunt de- o mie de ori mai civilizati decat buzoienii! Si muncitori, si cinstiti.

 • Mi se pare o prostie sa-i scoata de pe platou. ce mă, vă deranja mirosul ? dar pe rromi de ce nu-i scot?

 • Dupa ani de zile de reclamatii s-a trezit si Primaria sa aplice legea si sa indeparteze improvizatia aia insalubra si neautorizata de pe domeniul public.
  Timp in care aia au facut multi bani cu improvizatia lor insalubra amplasata in buricul targului fara sa aiba concurenta.
  Partea proasta e ca Primaria o muta in alta locatie strategica, cu vad comercial bun si fara posibilitate de concurenta… in Crang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.