„Afară cu corturile de pe str. Cuza Vodă”. Ce l-a nemulțumit pe primar

„Căsuțele rămân, corturile dispar”, a decis în această dimineață primarul C-tin Toma în legătură cu talciocul amenajat pe str. Cuza Vodă.

Informațiile către reporterul buzoienii.ro au fost furnizate chiar de unii dintre comercianții rromi. Mai puțin supărați pe primar, ci pe șefii Asociației Rromilor din Buzău, Sorin Dumitru și Gheorghiță Raducanu, care i-ar fi păcălit.

În ciuda aspectului care lasă de dorit și a reclamațiilor buzoienilor – care nu mai agreează „țigănia” de pe Cuza Vodă – primarul a acceptat într-o primă fază să-i tolereze și anul ăsta. Numai că rromii au ajuns să se certe între ei

„Nouă, Sorin Dumitru și Gheorghiță Raducanu ne-au cerut câte 800 de lei, iar ei la primărie au plătit doar 200 de comerciant! Au încercat să facă profit pe seama noastră. Informația a ajuns și la primar care s-a supărat. Dânsul a dat dispoziție să se returneze banii asociației, iar comercianții să-și strângă corturile”, ne-au declarat câțiva comercianți nemulțumiți de situația creată.

Acum tarabele sunt goale, comercianții încercând să intre la primar și la PSD

„Înțelegem supărarea primarului, dar să ne înțeleagă și dânsul. Noi, ce vină avem ? Am cumpărat marfă, am plătit cât ni s-a cerut chiria de către asociație. Suntem dispuși să ne facem și căsuțe, dacă asta e noua condiție, dar să ne lase să ne vindem marfa”, au continuat aceștia.

Speța e în derulare, vom reveni cu noi informații. Așteptăm și un punct de vedere de la Sorin Dumitru și Gheorghiță Raducanu, în caz că doresc să-și exprime poziția.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

11 comentarii la „„Afară cu corturile de pe str. Cuza Vodă”. Ce l-a nemulțumit pe primar

 • …de Auras, dacă ar fi votat şi ei mai cu spor dar mai ales cum ar fi trebuit, acum supărarea nu era chiar aşa mare! Se poate, l-au cam neglijat pe dom’ Ciolacu şi acum…să le arătăm un pic pisica! Mai au încă timp totuși să se gândească!

 • Rromii ăștia se prostesc intre ei daca noi nu ii mai băgăm in seama. BRAVO PRIMARULUI !!! Terminati-o cu „tigania” din oraș!

 • Aici e vina primariei, trebuia ca prima conditie sa fie interzisa subinchirirerea si chiar contractarea de mai multe locuri catre aceeasi persoana, firma sau organizatie. Astfel fiecare comerciant lua direct cu contract de la primarie la pretul stabilit de primarie, daca erau mai multe solicitari pentru un loc se scotea la licitatie. Dar scopul celor din primarie e de a face afaceri personale, le dau locurile unor prieteni pe cativa lei care nici macar nu desfasoara activitati comerciale si care apoi le subinchiriaza pe sute sau mii de lei celor ce desfasoara activitati comerciale cu adevarat. Cei cu activitati comerciale au interzis sa primeasca vreun loc direct daca nu sunt bine conectati cu un sef din primarie.

  De ce la parcari se face acest sistem de un loc pe persoana/adresa si licitatie daca exista mai multi doritori ai aceluiasi loc, dar cand e vorba de afaceri pe bani publici si domeniu public nu se mai face asa, ci se dau toate locurile direct catre acelasi individ/fima/organizatie spre a face ei specula cu ele si a le subinchiria la preturi mult peste cele incasate de primarie?
  De ce nu vrea primaria sa incaseze ea direct banii conform valorii de piata si prefera sa le dea la unii pe doi lei ca acestia sa le subinchirieze ei la valoarea de piata si sa faca profit mare pe spatele domeniului public prejudiciind primaria?

 • Afacere cusuta cu ata alba. Un aranjament de doi lei, copii la patinoar serviti cu marmelada si mici, inobilati cu covrigi si vin fiert. Pace electorala, este doar pauza.

 • Ce l-a nemulţumit pe primar îl nemulţumeşte şi pe oricare alt buzoian care are simţul esteticii!
  Ca simplu trecător pe acolo, chiar simţeam nevoia s-o spun şi eu că într-adevăr, corturile sau bucăţile alea de pânze şi ţoale întinse, că nu ştiu cum să le numesc, legate prosteşte cu sârme, frânghiuţe şi alte minuni, transformă Cuza Vodă şi platoul într-un spaţiu dezolant!
  Poate că aşa ceva se permitea în epoca Boşcodeală, dar acum sunt alte vremuri, trebuie să ne aliniem la civilizaţie… Să terminăm cu ţigăneala!

 • In fiecare an s-au insirat acolo, mandatul actualului primar e la sfarsit si in nici un an din mandatul lui nu a fost civilizatie acolo si nici nu o sa fie.
  In anii anteriori erau trase firele de curent prin aer atat de jos incat le atingeai cu capul chiar daca nu erai inalt ca Ghita Muresan, iar in zona cu Hotelul Corso era erau intinsi atat de mult incat trebuia sa mergi in sir indian ca nu incapea mai mult de o persoana pe cararea lasata pentru plimbat.
  A preluat sistemul si a mers inainte cu el, doar ca a inlocuit beneficiarii ce fac bani grei de pe urma sistemului cu oamenii fideli din grupul lui.

 • din ce in ce aduna mai multe voturi

 • Asta ca asta ca este sezoniera, dar aia cu locurile de parcare de resedinta e a la long si pa bani buni nu se mai spune mai nimic. Nu se stie cine are drept, chirias sau proprietar, cat este taxa anuala si mai ales unde si valabilitatea programului. Don Primarele ai bagat pisica in municipiu dar sa iasa bani.Daca tot vrei sa o faci, sa o faci si in Simileasca /Mihai Viteazu etc. Nu spune Primaria nimic cate locuri la cate masini. Ce se intampla cu proprietari care nu au domiciliul
  pe buletin in Buzau.Acum 3ani va laudati ca reduceti taxele si impozitele dar ioc.Bani sa fie pt. salariile nesimtite ale unora. Concret puteti sa ne spuneti ce sa facut pe bani nostri . Tot ce ati facut era facut numai ca le-ati mai revopsit ca sa dea bine ,numai ca pe bani buni cu firmele de casa. DonPrimarele vin alegerile ,e adevarat ca nici ca Bosco ,dar a fost un inceput bun, acum ne desumflam, Aceasi marie cu alta palarie

 • Sunt foarte multe tarabe pentru un oras asa de mic. Îi multumesc d-nului Primar Toma ca a aerisit intrarile catre spatiile comerciale (desfiintare chioscuri, tarabe etc), un ex la intrarile din piata centrala. S-a mutat bazarul in strada si s-a strangulat circulatia. Traiasca D-nul Primar Toma, sa dispara chioschiurile care blocheaza accesul pompierilor !

 • Arata oribil, aveam pretentii de la primarul Toma… este un tip umblat…unde mai e asa ceva??

 • Zona gării cand se modernizează ! In Buzau numai sobe de teracotă se comercializeaza !Aspect foarte urat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.