Afiș de bun simț care te poate salva de o amendă

E nevoie doar de o imprimantă funcțională și un minut (pentru a scrie mesajul și a apăsa butonul printează).

E posibil ca într-una din zile să ai un sfert de oră treabă undeva (după 16.30) și să fii nevoit să lași mașina pe locul altcuiva.

Foaia de hârtie după modelul de mai sus te poate scăpa de necaz. „Proprietarul” nu va suna la Urbis (pentru blocarea roților și amendă), ci la numărul de pe foaie.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Afiș de bun simț care te poate salva de o amendă

 • In Bucuresti se practica de ani de zile!

 • Când am venit cu această sugestie un comentator deja mi-a sărit la beregată! De ce să aștepte el un sfert de oră pentru un nesimțit! Timpul lui este extrem de prețios! El sună la Urbis. De parcă Urbis se teleportează în 2 secunde și în alte 2 secunde ridică mașina!

 • In Bucuresti, unde stateam eu, asta se practica de ani de zile. Acum a venit o firma in fata blocului si a aparut o practica din cauza lipsei locurilor de parcare: cei de la firma parcheaza in fata masinilor locuitorilor (parcari ca pe Arinului), si lasa masinile pe liber pentru a putea fi mutate fata-spate de locuitori.

  P.s. Doar in Buzau am vazut sa sune lumea imediat la politia locala, ar fi bine sa se promoveze practicile de genul pentru a descuraja conflictele.

 • Ba, melteanule, la mine drumul pana la job cu masina dureaza 10 minute! Care mai e ideea sa iau masina sa fac 10 minute in loc de 30 pe jos daca stau apoi 15 minute langa masina sa astept un marlan? Adica stau sa astept nesimtitul mai mult decat fac drumul in sine? Tie nu-ti da cu virgula? Tara de nesimtiti!

 • Dar nu URBIS-ul dispune aplicarea de amenzi și imobilizarea mașinilor. Asta ne mai lipse, în rest le făcuseră pe toate până acum, mai puțin ceea ce scrie în atribuțiile lor, ca societate, nu!
  Însă ce te faci, dacă deținătorul locului este mai „dus” decât cel care i-a ocupat locul și în loc să apeleze nr. de telefon expus pe bordul mașinii, sună direct la poliția locală? Beneficiază respectivul de circumstanțe atenuante, sau nu?

 • Eu am avut mereu numărul în geam… și la țară și oriunde am mers. Vi le puteți cumpăra din diverse magazine, la Auchan era vreo 1,50 lei (da, Auchan la Buzău…) și pe matrița aia scria ”Îmi cer scuze – vă rog să mă sunați la 07xx etc”. Dar la Buzău un astfel de accesoriu e neobișnuit în anul 2022, normal.

 • Asta nu face decat sa incurajeze lenea si nesintirea!!! De ce sa pierd eu 10..15 minute din timpul meu pentru unu caruia i a foat lene sa duca masina 200 m mai departe… Din sila de a merge pe jos?plus ca mai sunt si melteni care nu raspund… Are ceva de descarcat…le da jos… Pe trotuar… Muta masina in alta parte si dupa revine…

 • In zona mea e un fenomen rar, mai fac scamatoria asta aia cu cate 3 masini, extrem de rar, dar daca stai pe Unirii, ce faci? Practic nu iti vei gasi niciodata locul gol, ci mereu va trebui sa suni si da astepti 10-15 minute langa masina. Practic, vei plati un loc care nici nu mai e al tau, devine loc public. Va dati seama ce inseamna 15 minute pe zi, timp de 1 an? Aproape 100 de ore! Cum sa iei cuiva 100 de ore pe an din viata cu asa ceva?! Si te gandesti apoi la benzina. Daca lasi 100 de ore pe an motorul pornit, consumi cateva rezervoare pe an doar asteptand marlanii. Daca opresti motorul, distrugi bateria de 2-3 ori mai rapid decat in mod normal.

  Am eu o idee mai buna pentru ghertoi! Daca nu sunt locuri unde te duci „cu treaba”, mars pe jos, cu taxi sau autobuzul!

 • Un buzoian alfa face apologia celor 100 ore pierdute anual de parcă zilnic ar găși pe cineva parcat pe locul lui după 16:30!

 • Nu chiar toti. eu am nr pe bord afisat si a sunat in 10 min de la parcare. la politia locala direct. si nici nu era locul lui de parcare. doar ca a vazut altă masina si gata. De-al dracu, sa iti faca rau. Asa e romanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.