Agitatori matinali prin autobuzele de pe linia 2. Directorul Trans-Bus a venit pentru a liniști călătorii

Încercare de a se agita spiritele în această dimineață la Mărăcineni.

Cel mai probabil, agitatorii provin de la firmele de maxi-taxi de pe ruta 2 care de ieri nu mai au voie să intre pe traseu.

De partea cealaltă, la fața locului a venit pentru a potoli spiritele directorul Trans-Bus:

„Eu am fost pe teren de la șase dimineața pentru a verifica dacă sunt probleme. Am observat mai multe persoane care se dădeau jos dintr-un autobuz și se urcau în altul. În autobuz instigau lumea să facă scandal pentru că s-a scos maxi-taxi. Unii dintre călători intrau în acest joc, alții nu. Era și o echipă de la o televiziune locală care încerca același lucru. Le-am spus oamenilor că, iată, sunt în mijlocul lor, pentru a vedea dacă sunt probleme și a le rezolva. Ieri dimineață, am fost luați prin surprindere, n-am știut că maxi taxi se va retrage. Astăzi, deja am suplimentat autobuzele pe linia 2. Au mai fost probleme doar la cursa care a plecat de la ora 07.00 din Săpoca. Mâine, voi băga dublură și pe această cursă. Voi fi, de asemenea, pe traseu. Le promit oamenilor că vom aduce atâtea autobuze cât va fi nevoie. Îi rog pe călători să fie calmi, nu mi-a plăcut atitudinea unora care i-au înjurat pe șoferi. Dacă se va repeta, nu mă voi feri să chem poliția”, a anunțat directorul Trans-Bus, Gică Toader.

Primarul C-tin Toma s-a arătat dezamăgit de atitudinea șefilor Primăriei Mărăcineni:

„Nu mi se pare în regulă ce fac domnii Potoceanu și C-tin Dumitru. Ei sunt în această asociație cu Buzău, Mărăcineni, Săpoca și Trans-Bus, dar le țin isonul celor cu maxi taxi. Au semnat alături de patronii de pe maxi-taxi o cerere prin care solicită la tribunal, prin ordonanță preșidențială, să se acorde de urgență licență pe traseul 2M. Au venit și la mine și mi-au cerut. Dar nu pot să le dau. E o directivă a Uniunii Europene că pe un traseu nu trebuie să funcționeze decât un singur operator de transport. Iar acesta este Trans-Bus”.

Pe de altă parte, C-tin Dumitru, fostul primar din Mărăcineni, spune că insinuările la adresa lui nu sunt corecte:

„Eu sunt acum chiar la Trans-Bus într-o ședință a AGA. Nu am nicio legătură cu cei de la maxi-taxi, chiar m-am ferit să mă implic. Eu l-am sunat ieri pe domnul comisar Marius Ivan de la Poliție pentru a veni să vorbească la Mărăcineni cu cei de la maxi taxi care își lăsaseră mașinile în fața Primăriei. Domnul Ivan a venit, iar apoi mașinile au fost luate. Referitor la ordonanța preșidențială eu nu am semnat nimic, chiar vreau să stau deoparte de această poveste”.

Citește și articolul: De astăzi, o linie de maxi taxi din Buzău a fost desființată! Iată de ce!

Pe de altă parte, trebuie tratati cu mănuși în aceste zile și cei aproape 20 de șoferi de pe maxi taxi 2M, care de ieri, cel mai probabil, au rămas șomeri. Revolta lor e firească, iar acești oameni trebuie ajutați să depășească momentul.

Vom reveni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.