„Aici se face trafic cu țigări! I-am văzut cu ochii mei cum scot țigările din cutia de gaze!”

Un cititor buzoienii.ro susține că aproape de Piața Centrală, cam în dreptul barierei de acces pe strada Independenței, s-ar face trafic ilegal cu țigări.

„Dvs. domnule reporter nu puteți să vă duceți pentru că probabil vă cunosc. Însă oricine trece pe trotuar prin față sau stă cinci minute puțin mai retras îi poate observa pe acești băieți care vând ilegal țigări. E chiar lângă bariera de acces pe strada Independenței către piață. Vizavi de crâșma „Zahana”, lângă magazinul cu articole de pescuit. Veți observa pe trotuar o mașină argintie argintie, BZ-09-VIP, nu știu cum au băgat-o acolo. Lipit de mașină se află cutiile contoarelor de gaze. Eu am văzut cu ochii mei cum au scos pachete de țigări de acolo când au venit clienții. Tot așa o cutie mai mare se află pe peretele magazinului din față. Și de acolo scot țigări, dar mai rar. Chestiunea nu e nouă, e veche, toată lumea știe. Mă mir cum de sunt tolerați de atâta vreme de poliție”, ne-a spus cititorul nostru, care ne-a trimis astăzi și câteva fotografii din zonă.

Doru Dumitrașcu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, i-a dat, în parte, dreptate cititorului nostru:

„Da, așa e. Acolo sunt câțiva băieți care vând ilegal țigări. Dar nu e adevărat că noi, de la Poliția Locală, nu acționăm. Chiar și în această dimineață doi dintre ei au fost prinși cu țigări în posesie. Li s-au confiscat țigările și li s-a întocmit proces verbal pentru a fi amendați. Faptul că ar ține țigările în cutia de gaze consider că e mai mult folclor. Nu, pachetele de țigări le țin asupra lor, în buzunarul interior. Când au clienți scot pachetele și le vând. Problema aici e că băieții respectivi au fost bine sfătuiți și au grijă să aibă asupra lor doar câteva pachete. Doar de la zece mii de țigarete în sus e faptă penală, infracțiune. În rest e contravenție, pentru care li se poate confisca marfa și aplica amendă. Amendă pe care însă nu o plătesc. Din câte știu eu toți de acolo au și dosare penale întocmite de colegii de la Poliția Națională. Dar, nici acestea nu par să-i afecteze prea tare, din moment ce continuă să practice acest comerț ilegal”.

Citește și articolul: Tamponare la ieșirea din Costești înspre Mihăilești pe DN2E85

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Aici se face trafic cu țigări! I-am văzut cu ochii mei cum scot țigările din cutia de gaze!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.