Ajută în vreun fel traficul din zonă ?

S-a înființat în doar câteva zile. Noua străduță – cu sens unic – permite accesul dinspre strada Mesteacănului înspre str. Lt. col. Gh. Iacob (în vecinătatea intersecției cu strada Frăsinet).

Străduța a fost amenajată de Mecan Construct (pe banii ei), firmă care a ridicat blocul din apropiere și îi va ajuta pe locatarii care se vor muta în bloc (să ajungă mai ușor acasă).

Se pune întrebarea dacă de stradă se vor putea folosi și ceilalți șoferi, când traficul este gâtuit ?

Răspunsul e prea puțin, din păcate. În caz de blocaj pe Frăsinet (sensul către Kaufland și malluri) ar putea fi doar câțiva șoferi care să acceseze str. Lt. Col. Gh. Iacob pentru a ajunge pe Chiristigii și de aici în rondul de la Episcopie.

Unii spun că noua străduță ar fi fost mai utilă dacă ar fi avut sensul invers. Dacă s-ar fi continuat pe lângă „benzinăria lui Merode” și apoi pe strada Iazul Morilor ar fi fost chiar excelentă (ar fi preluat din traficul de pe Frăsinet catre Brosteni și Dorobanți) !

O strada nouă s-a înființat în aceste zile la Buzău și între Baroul de Avocați și Catedrala Sf. Sava. E cu sens unic, cu ieșire pe Bd. Unirii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Ajută în vreun fel traficul din zonă ?

 • Cea de la Frasinet-Mesteacanului nu cred ca ajuta prea mult, acea zona fiind mai mult o fundatura pe care nu intra decat riveranii. Din cate se vede pare ca e amplasata destul de ciudat si cu un mare potential de a provoca accidente si cu un potential de a stimula riveranii sa taie calea celor de pe Mesteacanului ca sa faca stanga pe straduta pentru a scurta drumul si sa nu mai astepte la semafor.
  Deasemenea observ ca au disparut de acolo 2 copaci tineri, desi se putea proiecta astfel incat acei copaci sa nu fie omorati.

 • Cea de la Unirii ajuta, pentru ca in momentul de fata trebuia sa faci un ocol foarte mare daca aveai treaba la bancile de acolo sau anaf si plecai din parcarea din zona.
  Daca faceai dreapta spre Petrom trebuia sa astepti la intersectia cu Transilvaniei (obligatoriu la dreapta) o gramada de timp in perioada de varf ca sa poti intra sa te duci la giratoriul de la Episcopie si de acolo sa te intorci iar pe Transilvaniei spre intersectia cu Unirii.
  Adica un ocol foarte mare si care dura foarte mult din cauza blocajelor de la Petrom, blocaj provocat si de decizia de a ocupa prima banda acolo cu taxiuri care fac imposibila iesirea pe prima banda si te forteaza sa intri direct pe banda doi. Poate o sa se aiba in vedere modificarea situatiei si acolo la Petrom, astfel incat sa se fluidizeze traficul.
  Aceeasi situatie de ocol, aglomeratie si blocaj era si daca de la parcarea din zona faceai stanga spre Tribunal (Balcescu).

 • Dacă vom stii cine a construit acel bloc ,vom deduce si de ce s-a făcut acea strapungere cu sens unic pentru acces ! Vrem si noi cetățenii mai multe detalii !

 • Riveranii(cel putin 400 de masini +cei care aduc copii la gradinita nr 7) nu ar fi corect sa se faca o straduta sa iasa spre Spiru Haret?
  Multumim!

 • Proprietarul blocului este Dobrica de la Patarlagele tatal deputatei P.S.D de Buzau….!

 • in intersectia din Mesteacanului trebuie desfiintate benzinaria si statia GPL (sau ce s-o mai construi acolo) si pus un giratoriu aerisit ca cel de la avion. Sala Sporturilor/Parcul Tineretului sunt totusi doua obiective din oras.
  Apoi daca avem in vedere si proiectul cu strada care sa dea direct in Unirii sau Bazinul olimpic, zona va fi foarte tranzitata si ar trebui luate masuri din timp… nu cu “jucarele” de-astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.