Ajutor important oferit de stat tinerilor dezavantajați


Ajutor important oferit de statul român tinerilor care provin din sistemele de protecție dar și a celor care și-au întemeiat o familie, au devenit părinți, dar care nu și-au găsit un loc de muncă.

Aceștia vor avea prioritate la angajare în instituțiile publice (în limita a 5% din personal).

Vor fi încadrați pe o perioadă determinată, de doi ani, interval în care vor putea acumula experiența și competențele necesare pentru a-și găsi ulterior singuri un loc de muncă (la stat sau în privat).

Proiectul de lege a fost votat de 279 din cei 280 de deputați prezenți.

Deputatul PSD, Ionela Dobrică, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială, a salutat acest proiect încă de la aprobarea sa de către Guvern și l-a susținut pe tot parcursul procedurilor din Parlamentul României.

„Programul de guvernare chiar se aplică. Schimbările nu se pot vedea însă brusc. Există proceduri și pași care trebuie urmați dar, programul se aplică și produce efecte pozitive. Acest proiect de lege, alături de multe altele, reprezintă exemple concrete că interesul pentru îmbunătățirea vieții tinerilor este una dintre preocupările constante ale PSD. Toți acești tineri au nevoie ca cineva să le acorde o șansă pentru a acumula experiență și a demonstra că au aptitudinile necesare să își construiască o carieră și să activeze cu succes pe piața muncii. Iar statul are aceste resurse la dispoziție și le va utiliza în beneficiul tuturor pentru că pregătirea și calificarea celor care vor intra în program îi va transforma pe aceștia în angajați valoroși în domeniile în care vor alege să activeze la finalizarea perioadei de angajare în instituțiile publice locale. Apreciez faptul că atât de mulți colegi au înțeles importanța adoptării proiectului pentru tinerii din România” a adăugat Ionela Dobrică.

Pentru a deveni aplicabil, proiectul mai trebuie promulgat de către președinție.

loading...

Un comentariu la „Ajutor important oferit de stat tinerilor dezavantajați

  • O inițiativă foarte frumoasă . Social -democrată ,aș spune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.