Ajutor la necaz. Sunt trei, deja funcționale

E un ajutor pe care Șc. nr. 11 îl poate acorda locuitorilor din cartierul buzoian Micro III în caz de urgență.

Ce vedeți în imaginea de mai sus e unul din cele trei rezervoare – pline cu apă – din curtea Școlii Nr. 11.

E vorba de apă de ploaie care se colectează de pe cele două clădiri și sala de sport, de pe terenul de sport și zona asfaltată.

„Cele trei rezervoare, din care două subterane, comunică între ele, dar și cu hidranți la care se pot lega pompierii. În cazul nefericit al unui incendiu puternic în cartier, pompierii pot lua apă de aici. Ultimul rezervor e dotat și cu generator, apa poate fi pompată și în caz unei căderi a electricității” – Iulian Vasile, administrator Școala nr. 11

Cel mai mare bazin subteran la care se pot conecta pompierii (dinspre strada Frăsinet)
Bazinul dinspre str. Chiristigii

Scopul principal al realizării întregului sistem de colectare a apei de ploaie e reducerea facturilor la apă prin folosirea apei la toalete.

Cu apa de ploaie se irigă (prin picurare) și sera didactică din incinta școlii.

Școala nr. 11 din Buzău are și panouri solare pe cele două clădiri și e singura din România care are un asemenea sistem funcțional.

Primăria Buzău caută să primească fonduri de la Ministerul Mediului din Germania pentru a extinde acest sistem la celelalte unități de învățământ din oraș.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Ajutor la necaz. Sunt trei, deja funcționale

  • Foarte bine gândit! Dacă incendiul este la o oră nepotrivită și mai e nevoie și de ambulanțe, e mai greu. Lipsă de spațiu. De cele mai multe ori ambulanța singură blochează tot spațiul. Dacă mai circulă și alte câteva autoturisme cu treburi in zonă, sunt numai bune rezervoarele pentru spălat covoare. Planul este foarte bun în sinea lui dar nu se încadrează în peisaj. Doamne ferește! Acuma dacă tot s-au făcut, să fim mulțumiți că s-a gândit cineva și la noi. Să fim recunoscători. Mulțumim frumos binefăcătorului nostru și propovăduitorilor lui!

  • @anonim, Daca se face nu este bine, daca nu se face iar nu este bine. Eu cred ca suntem si tampiti, sunt atatea șantiere în Buzău, si se misca ceva si noi tot cîrcotași suntem. Acum il inteleg pe fostul de ce a stat în birou si nu a facut nimic. Nu poți multumi prostii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.