Al doilea an compromis. Ce se poate face

Veste proastă pentru elevii de liceu și gimnaziu din orașul Buzău, dar și pentru părinții lor.

Rata de infectare din municipiu crește încet, dar sigur, cu cel puțin o sutime pe zi. Astăzi a ajuns până la 1,17, iar indicele va continua să crească.

Consecința e una dureroasă: cel mai probabil cei de liceu și de gimnaziu din mun. Buzău nu vor mai ajunge deloc la școală (și vor sta în on-line până în iunie – la finalul anului școlar). Unii vorbesc despre un dezastru – al doilea an școlar consecutiv compromis.

Ce se poate face

Pare că singura posibilitate e ca elevii și părinții să solicite guvernului în număr (foarte) mare – pe toate canalele posibile – să renunțe la dependența funcționării școlii față de acest indice. Sau, ca acest indice, de 1 la mia de locuitori, să fie crescut.

În rural sunt deja situații ridicole de comune sub o mie de locuitori (Colți, Mărgăritești, Murgești, Valea Salciei, etc.), unde pentru un singur caz zeci de elevi de gimnaziu sunt trimiși acasă pentru 14 zile. Iar acel singur caz cu test pozitiv să nu aibă nimic sau să se fi făcut bine după 2-3 zile (dar elevii să stea acasă până la împlinirea celor 14 zile!).

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Al doilea an compromis. Ce se poate face

  • Breaking news: pandemia va lua sfarsit atunci cand nu se vor mai efectua teste, pentru ca alt barometru de genul oameni morti pe strazi ori cozi la cimitire nu prea s-au vazut nici la inceput, nici la mijloc, nici acum, desi au incercat cam toate metodele de raspandire, de fezandare a celor predispusi. Nici cu stimularea psihologica nu mai merge cum a mers cu izoletele ori ambulantele care dadeau ture la ore fixe cu sirenele pornite. Ce-o face Bill Gatesc, acum ca-i cel mai mare latifundiar din SUA (a cumparat milioane de hectare in ultima perioada) si cel mai important jucator pharma? In India cica-l injura aia pe capete, aia fiind fermierii, in special cei care nu s-au sinucis, ca cica-i un obicei nou, cu miile.

  • Concret, care este ideea ?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.