Al doilea incendiu de proporții al acestei firme la Buzău în ultima lună!

Două incendii la Bencomp Buzău – în două luni consecutive, mai și iunie 2022, nu-i o întâmplare, ci o problemă.

Incendiul teribil de ieri, trei hale au ars complet și una 50%, s-a produs la punctul de lucru Bencomp din cart. Mihai Viteazul.

Pe 10 mai, tot la Bencomp, dar în alt punct de lucru, în spatele Colegiului Tehnic, a avut loc un alt incendiu de proporții:

Ce se întâmplă ?

Firma Bencomp din Oradea, cu două puncte de lucru la Buzău, fabrică niște profile WPC din deșeuri de lemn (rumeguș) și mase plastice (un fel de granule) – vezi foto mai jos.

Aceste plăci (lemn compozit) se fabrică din rumeguș și deșeurile plastice

În halele care au ars aseară – închiriate de Bencomp la Agrosem – se afla depozitată această materie primă (deșeuri plastice).

Ca și rumegușul, acest plastic, e ușor inflamabil în condiții de căldură excesivă. E suficient un ciob care să focalizeze razele soarelui și, gata, incendiul.

O întrebare care se pune azi e dacă e merită ca pompierii să fie puși lună de lună în pericol, iar buzoienii „pe jar” din pricina acestei activități comerciale.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Al doilea incendiu de proporții al acestei firme la Buzău în ultima lună!

 • Firmele astea care se ocupa cu reciclarea au poluat in cativa ani cat toate vehiculele din judet la un loc pe 1000 de ani. Si tot masinile pe benzina vor sa le interzica bosorogii aia libidinosi neo-marxisti de la Bruxelles.

  Răspunde
 • Posibil și o reglare în contabilitate…

  Răspunde
 • Astia care recicleaza cred ca sint cei mai mari poluatori…numai cite incendii au avut loc numai in Buzau…Vin pompierii declara auto aprindere sau scurtcircuit baietii baga firma in insolventa incaseaza asigurarea si gata au plecat..iar autoritatile nu fac nimic, se fac ca dau citeva sute de lei amenda si gata.

  Răspunde
 • duamna Mini, în afară de expertiza ta internațională formată pe facebook , pe ce altceva te bazezi cand afirmi asta? ai facut tu vreo măsurătoare comparativă intre efectele unor astfel de incidente si rămânerea în natură a tot ceea ce reciclatorii proceseaza? e ca si cum ai compara un tantar cu un armasar. vorbiti doar ca sa va aflati in treaba, specialistii lu’ peste.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.