Al doilea judecător zice pas! Urmează al treilea 😯

Justiție cu viteza melcului.

S-au făcut opt ani de când Direcția Silvică Buzău a depus plângerea penală în care reclama că familia Brebeanu ar fi ocupat ilegal cu un cort de nunți terenul din Parcul Crâng.

Șase ani (!) a durat doar urmărirea penală. Acum, după doi ani în care dosarul e la Judecătoria Buzău, procesul se va relua de la zero!

Ieri, judecătoarea Vasilica Roșca – care preluase procesul în iulie – s-a recuzat.

Înaintea doamnei Roșca procesul a fost început de Adriana Mihăilă și abandonat în iulie când dna magistrat s-a mutat la Judecătoria Pătârlagele.

Astfel că acum procesul va fi reluat de la zero de un al treilea judecător (cu reaudierea martorilor, cercetarea probelor, etc.).

S-au făcut 8 ani în care nu știm dacă terenul din Crâng e ocupat legal sau nu. Și 8 ani în care buzoienii n-au mai putut bate mingea acolo (pe un teren al statului) din pricina cortului

Trei probleme

A) Probabil că până se va termina procesul (după fond mai urmează și apelul) faptele incriminate se vor prescrie

B) La final, în caz că vor ieși nevinovați, cei doi inculpați – Brebeanu Robert Ninel și Aurel Stănciuc (acuzați de măsluirea contractului) ar avea toate motivele să dea în judecată statul român că au fost târâți atâția ani prin procese

C) Întârzirea unei sentințe într-o speță (destul de simplă) indisponibilizează terenul pe și mai mulți ani. Atenție, la finalul procesului familia Brebeanu – în caz că va avea câștig de cauză – va solicita ducerea la final a contractului (inițial) de 5 ani. Adică încă cinci ani, deși din 2012 terenul e totuși folosit pentru nunți (mai puțin în 2020 din pricina pandemiei).

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Al doilea judecător zice pas! Urmează al treilea 😯

 • Repet pentru a 15-a oara, sistemul de justitie e groparul Romaniei, e plin de cel mai mare puroi din tara. Clanurile de interlopi sunt decente pe langa ce e in justitie. Nu au raspundere pentru ce fac, nu au decenta, nu au rusine, au doar salarii si pensii enorme, desi sunt de o calitate de 100 de ori mai proasta ca cel mai inapoiat stabor.

 • Salutări de la Brebeanu din Mexic. Îl doare la basca. Omul are spate peste tot. Asta e Romania, banul dictează.

 • Statul îi plătește regește pe magistrați pentru a fi împotriva statului.

 • Un personaj dubios cu multe pârghii prin toate instituțiile statului. Doar faptul că deține un hotel deasupra unei benzinării, mă înspăimântă.
  Deci nu există legi pentru efectivele astea. Capusari care nu produc nimic, dar care învârt milioane. O fi D-zeu cu ochii și pe ei, că toate se plătesc în lumea asta.

 • Tinand cont de trecutul cu aspecte infractionale ale familiei (cuvinte cheie: carburanti, cu executare) si de actiunile ulterioare de nuante cel putin gri (se aude prin piata ca se si participa la licitatii, doar pentru a tergiversa si a zadarnici interesele celor cu adevarat interesati, contracost totul fiind rezolvabil), ramane intrebarea cine ii tine in brate si daca daca da, ce impart? Asta ar fi o stire, in orice societate in care presa are o politica editoriala independenta. Cum nu se pune problema la Buzau…
  P.S. Bine, cand ai pe „marii” procurori, care nici nu a cerut pedeapsa maxima pentru criminalul drogat si incendiator, poti sa mai ai pretentii de la Justitie doar daca nu esti nascut de ieri, la Buzau.

 • Sa ne spuna dl. Brebeanu cate impozite si cate facturi a vazut la viata lui si abia atunci voi fi de acord cu afirmatia lui user(no)name 100%.
  Pana atunci, zic pas.

  PS nu-i asa dl. Brebenel, cam cum vindeai polistirenul „AURO…” acum cativa ani ? Cu factura sau fara ?! Stii ce zic ?!
  Daaa….dhhhaaaa….. !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.