ALARMĂ! Pestă descoperită într-o nouă comună din Buzău!

Crește îngrijorarea crescătorilor de animale din județul Buzău după ce azi s-a confirmat prezența virusului pestei porcine la Cochirleanca.

Cei trei porci din gospodăria unui localnic au fost deja eutanasiați și s-a afectuat dezinfecția.

„În urma analizelor de laborator efectuate de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală (I.D.S.A.) București, astăzi a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Boboc, comuna Cochirleanca. Sanitar-veterinarii buzoieni au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA: gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, a fost dispusă uciderea porcinelor (3 capete) din această gospodărie și ecarisarea carcaselor” – comunicat DSVSA Buzău

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni luni, 21 ianuarie 2019, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și pentru stabilirea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Informare-de-presă-PPA-Boboc-ilovepdf-compressed
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.