Alegere inspirată a noului nume. E mai reprezentativ

Strada Bazalt, unde a funcționa înainte de 89 uzina Flacăra din Buzău (vezi foto mai sus), își va schimba denumirea.

În toamna lui 2017, a dat Domnul ca strada să fie, în sfârșit, asfaltată – carosabil + trotuare (vezi foto mai jos). Alde Boșcodeală au trecut 20 de ani pe strada făcută praf – fără a gândi măcar să o asfalteze.

Aceasta ar urma să fie botezată strada Jandarmeriei – o denumire reprezentativă, ținând cont că aici își are sediul structura din cadrul M.A.I. Contextul nu-i însă unul foarte nimerit, ținând cont de imaginea șifonată a Jandarmeriei la nivel național.

Denumirea veche de „Bazalt” nu are nicio legătură cu strada.

Bazaltul este o rocă vulcanică care ia naștere prin erupția unui vulcan din lava fluidă (cu vâscozitate redusă) și un conținut sărac în acid silicic și care ajuns la suprafața pământului se răcește relativ repede.

Coloane de bazalt la Racoș, jud. Brașov

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Alegere inspirată a noului nume. E mai reprezentativ

 • Tommy se pune bine cu jindarii…

 • Cred ca BZ-ul nostru e campion la nume de strazi total aiurea, care n-au nicio legatura cu orasul !!!
  Mai jos voi da doar cateva exemple, strazi destul de importante si de circulate dar care, repet, au niste denumiri de parca au fost puse de tablagii, nu de specialisti in administratie!
  1. Str. Oltului (am trecut de sute, poate chiar mii de ori pe strada asta, si eu ca buzoian n-am inteles nici pana azi ce legatura poate avea Oltul cu Buzaul)!
  2. Str. Prutului (valabil si aici ce am spus anterior)
  3. Str. Constitutiei (suna ca dracu’, chiar daca acolo stau tigani)
  4. Str. Clujului
  5. Str. Turdei
  6. Str. Proletarilor (de parca aici locuiesc toti nostalgicii lui Ceausescu)
  7. Str. Dornei
  8. Str. Paltinis
  9. Str. Caraiman
  10. Str. Proiectata (“proiectata” din ce?! din lut?)
  11. Str. Veteranilor (nu merita veteranii nostri sa fie pomeniti pe jegul ala de strada)
  12. Str. Democratiei (bai, da’ ce mai “democratie” avem noi, vai de democratia noastra)
  13. Str. Bicaz
  Si multe, multe altele (pe langa exemplele mai sus mentionate, sunt si multe care contin numele unor anonimi de care n-a auzit nimeni – Conta, Golea, Sulea, etc.)!

  Ii sugerez la modul cel mai serios domnului Primar sa schimbe toate mizeriile astea de denumiri !

 • Unele din cele pomenite de dvs au fost deja modificate, cum ar fi Proletarilor și Proiectată. Strada Veteranilor să zicem că are o noimă, pt ca sunt doua cimitire în vecinătate. De acord ca strada e praf si că trebuie reasfaltată, dar nu e neapărat vina primăriei, pt ca trebuie schimbată, din cate stiu, o teava de dedesubt.

 • Este o insultă! Jandarmeria nu merită numele străzii. Dacă amintesc doar de 10 august 2018 este de ajuns. Domnule primar, asta e o mare greșeală, este o uriașă greșeală! Vă rog, nu o faceți! Mai bine îi spuneți Strada Meseriilor, de la liceul de acolo și de la platforma industrială! Nu dați numele străzii după o instituție care s-a dovedit a fi împotriva națiunii!

 • Mai simplu era sa fie botezata “10 august”.

 • Termina M!Oi fi si tu un pui de hastagist???Adica de anarhist?Stai cuminte si nu te mai ambala!Nu confunda institutia cu indivizii!

 • Eu stiam ca veteranii sunt pe Calea Eroilor, la Eroi, dar ma rog…
  Ideea e ca stam foarte prost la denumirile strazilor, iar cine le-a dat in trecut, ori a fost un prost care n-a stiut ce denumiri sa dea, ori a vrut doar sa-si bata joc de cetatenii acestui oras!

 • Mai bine se potrivea strada infractorilor, batausilor, interlopilor macar era denumirea sincera.

 • Dar ce a fost, stimabililor pe 10 August? Revoluția revoluțiilor? S-a schimbat sensul de rotație al planetei sau s-au inversat polii ei?
  Niște unii, o așa-zisă diaspora (intenționat cu litere mici, nu n-aș avea respect pentru cei plecați afară la muncă cinstită), au încasat câteva scatoalce pe spinare de la alții, așa ziși bătăuși în slujba statului. Cine pe cine a provocat, nu se știe, că nu se vrea, dar se pare că loviri au fost din ambele părți. Asta în timp ce adevărata diasporă se pregătea sau deja sosise în țară, pe la neamuri, pregătindu-și concediul pe meleagurile patriei natale. I-am întâlnit pe mulți, prin țară, zilele de după, total neinteresați de ce a fost la acea dată. Cum au veni, așa au și plecat. Iar fraierii stau și înjură regimul pe net…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.