ALERTĂ! Încă un porc bolnav la o distanță de patru case!

În satul Amaru, comuna Balta Albă, se înregistrează cea mai periculoasă situație din județul Buzău în privința pestei porcine.

Astăzi s-a confirmat infectarea unui al doilea porc din sat, aflat la patru case distanță față de primul.

Este al cincilea caz confirmat de pestă porcină din Buzău, după cele de la Pănătău, Lunca – Pătârlagele și Puiești.

Acesta se anunță însă cel mai periculos, întrucât spre deosebire de celelalte, care au fost accidentale, de astă dată virusul s-a apropiat pas cu pas dinspre Brăila.

„Laboratorul a confirmat astăzi prezența virusului la un porc dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, com. Balta Albă. Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri situația veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanță de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize și evaluarea în vederea acordării despăgubirii. Tot ieri, s-a efectuat dezinfecția temeinică a gospodăriei și a zonei învecinate. Se mențin măsurile dispuse anterior (filtre dezinfectoare, restricții privind transportul animalelor, zonele de protecție și supraveghere anunțate). Cetățenii din zonă au fost informați despre situație și li s-a cerut să sesizeze imediat autoritățile în cazul apariției altor îmbolnăviri la suine, pentru luarea măsurilor de limitare a răspândirii PPA și acordarea de despăgubiri în eventualitatea sacrificării animalelor. Luni, după Colegiul Prefectural, va avea loc și o ședință extraordinară a CLCB Buzău” – comunicat Prefectura Buzău.

În acest timp la gospodăriile din Pătârlagele, Pănătău și Puiești s-au introdus de câteva zile porci santinelă pentru a se verifica prezența/dispariția virusului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Firmă românească, produce pentru export. Iată ce se face aici CLICK AICI     

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.