Alertă. Jud. Buzău. 12 ore critice. Cînd începe, când se termină

Nici 48 de ore n-au trecut de la precedentul episod de ploi torențiale, vijelii și grindină, abătut peste județul Buzău.

ANM a emis azi un nou cod portocaliu de vreme rea pentru mai bine dde jumătate din țară, inclusiv peste jud. Buzău.

Avertizarea începe la ora unu ziua și se termină la ora unu noaptea.

„La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp” – comunicat ANM

În aceste condiții buzoienii trebuie să fie vigilenți, să-și ia măsuri de prevedere și dacă se poate, să evite drumurile lungi cu autoturismul.

Imaginile de mai jos, filmate marți în Zona Industrială a Buzăului, când s-a trecut de la furtună la taifun ar trebui să fie cel mai bun avertisment:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.