Alertă! Primarul din Rm. Sărat spune că au fost păcăliți: „Nu sunt cu forme ușoare”

Buzoienii.ro a informat azi despre transportul unor pacienți infectați cu C-19 dinspre Vrancea înspre Buzău.

Momentul în care pacienții de la Rm. Sărat intră pe poarta spitalului din Rm. Sărat. Sursa foto: Campus Tv

Bomba serii a detonat-o primarul din Rm. Sărat. Sorin Cârjan spune într-o postare pe facebook „că cei mai mulți dintre pacienții transferați de la Adjud nu sunt asimptomatici și forme usoare ci pacienți cronici și cu comorbidități”.

Vezi mai jos postarea integrală a primarului din Rm. Sărtat:

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi, însă, depășește orice limită și mă determină să afirm public dezaprobarea mea față de decizia de a transfera pacienți de la Spitalul din Adjud.

Hotărârea aparține Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, care a decis să transfere pacienți din județul Vrancea către unități spitalicești din Brăila și Râmnicu Sărat. Astfel, printr-o adresa transmisă CJCCI Brăila și Buzău, s-a decis ca 20 de pacienți de la Spitalul Municipal Adjud să fie transferați la Spitalul de Urgență Județean Brăila și 30 de pacienți de la Focșani să fie transferați la Râmnicu Sărat, toți “pacienți asimptomatici și forme ușoare”, conform textului adresei.

După mai multe ore în care au fost date dispoziții contradictorii, am fost informați că nu se va realiza acest transfer. Și totuși, 16 pacienți au ajuns la poarta spitalului din municipiu nostru și, conform uzanțelor, au fost preluați de personalul medical.

Cel mai grav lucru nu a fost faptul că nu a fost nimic clar în această decizie ci că cei mai mulți pacienți veniți de la Adjud nu sunt “asimptomatici și forme usoare”, conform precizărilor transmise, ci pacienți cronici și cu comorbidități, care erau internați de una, două sau trei săptămâni și care au fost nevoiți să facă față acestui transport.

Urmare a acestor evenimente, am transmis deja o adresă Instituției Prefectului judetului Buzău în care am cerut lămuriri cu privire la modul în care pacienții au fost transferați. De ce au ajuns pacienții de la Adjud la Râmnicu Sărat și nu la Brăila, conform adresei și de ce se vorbește de pacienți cu forme ușoare, când în realitate aceștia sunt cu probleme?

Sunt întrebări care așteaptă răspuns și, mai ales, sunt situații care nu trebuie să se mai repete!

Dincolo de toată această telenovelă, sunt însă foarte convins ca pacienții veniți astăzi au primit o sansă în plus la viață! Le doresc să se întoarcă acasă cu bine și să nu devină victime ale unor decizii luate pe genunchi!”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.