EXCLUSIV. Alt caz, altă stradă. „A venit pe aici cu treabă”

Se agravează situația de la V. Pașii.

Au apărut două noi cazuri de porci domestici infectați cu pesta porcină africană.

Din păcate, temerile că tehnicianul veterinar Petrică Voinea din Focșăneii de Jos (din gospodăria căruia au fost eutanasiate patru suine) ar fi putut duce virusul în alte curți s-a confirmat azi.

Doi porci din alt sat (V. Pașii, strada M. Eminescu) au dat semne de boală. Trimișii DSV au aflat că porcii fusese tratați cu ceva vreme în urmă de tehnicianul veterinar din Focșănei.

Astfel s-a conturat ipoteza că Petrică Voinea a purtat virusul pe haine – și l-a transmis porcilor din satul V. Pașii.

Animalele a fost eutanasiate, gospodăria dezinfectată, iar autoritățile au luat decizia restricționării accesului pe strada Mihai Eminescu.

„Nu-i mai lasă cu mașina decât pe cei care locuiesc pe strada noastră. Am înțeles că veterinarul ăla din Focșănei a venit la vecinul cu treabă și i-a infestat porcul cu pesta aia”, ne-a declarat un localnic.

Mâine, se vor dezinfecta toate gospodăriile de pe această stradă, Primăria Vadu Pașii procurându-și astăzi toate cele necesare.

Tehnicianul veterinar a fost chestionat asupra tuturor caselor în care a pătruns în ultima perioadă, iar porcii de acolo vor fi atenți monitorizați. Cel puțin pentru o perioadă, Petrică Voinea nu va mai putea să-și practice meseria.

Există riscul – în cazul răspândirii virusului și la alți porci din comună – să se procedeze la măsura radicală a eutanasierii tuturor porcilor din Vadu Pașii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Afacere uriașă. Puii de la „Coco Rico” sunt pe 2 la mare distanță. Iată topul CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.