„Am 20 de cunoscuți care suferă acum!”. Mesaj către buzoieni al prefectului

„Nu este de glumit, oameni buni! Am peste 20 de cunoscuți, unii dintre ei prieteni foarte buni, care suferă și în acest moment din cauza coronavirusului și a efectelor sale”.

Mesajul elocvent de mai sus a fost transmis către buzoieni chiar de prefectul Leonard Dimian.

„Buzoieni, respingeți încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existența virusului! Nu renunțați la a vă proteja pentru că o faceți în defavoarea voastră! Haideți să fim responsabili, numai așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi!”, a adăugat prefectul.

În atenția celor care nu poartă mască

Prefectul a cerut forțelor de ordine (poliție și jandarmerie) să aplice mai multe amenzi buzoienilor care nu poartă mască. Amenda e de minimum 500 de lei și se poate aplica și celor care nu poartă mască inclusiv pe stradă/aer liber dacă se află în grupuri mai mari de oameni (ex. piață, stație de autobuz, coadă la magazin, curtea bisericii, etc.)

Prefectul Dimian, rugăminte către buzieni:

„În jurul nostru se infectează zilnic zeci de oameni, sunt internați la ATI pacienți în stare gravă, am atins capacitatea maximă de ocupare în spitalele suport COVID, înregistrăm decese ale cunoscuților noștri, unele societăți sunt nevoite să își suspende activitatea pentru că au devenit focare de Coronavirus”

„Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui județ. Este importantă și componenta controalelor și amenzilor pe care instituțiile competente le aplică, dar toate acestea sunt insignifiante dacă nu există, la nivelul cetățenilor, convingerea că în fața unui virus care a afectat întreaga lume trebuie să ne protejăm în fiecare clipă”.

loading...

5 comentarii la „„Am 20 de cunoscuți care suferă acum!”. Mesaj către buzoieni al prefectului

  • Trebuia sa se procedeze la demisii sau demiteri din rindul politicienilor , la nivel local sau central , pentru proasta gestionare ; se incearca pasarea raspunderii in alta parte

  • Pt Paul: ce sa faca politicienii, sa vina sa iti puna masca la gura si sa te invete sa pastrezi distanta de bun simt fata de ceilalti oameni??? E cea mai mare problema in Buzau, nu exista bunul simt sa nu te imbrancesti in altii prin magazine. Doar cetatenii sunt de vina. Asteptam doar la institutiile statului sa ne protejeze, iar noi petrecem intre zeci de persoane…

  • Inseamna ca prefectul respectiv a primit ceva bani, ori s-a angajat ca v-a depune eforturi in vederea respectarii indicatiilor, contra mai stiu eu caror servicii !

  • Ar trebui sa gindeasca mai mult si cei cu responsabilitati in aceasta problema pentru a gasi solutii ; masca si distantarea sint importante dar mai trebuie si alte masuri , dar trebuie oameni competenti

  • @Doroftei: explica te rog mai detaliat ce vrei sa spui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.