„Am ajuns a treia localitate din județ! După Buzău și Rm. Sărat”

„Am înființat încă cinci străzi noi în comună. Mai exact în satul Potoceni. Am tras stâlpii și cablurile de electricitate, conducta de apă, am pus balast. Deja s-au construit case, la unele se toarnă fundația, altele se pregătesc. Multe din locurile de casă de aici s-au vândut în ultimele luni”, ne spune mândru Dumitru Constantin, city-manager la Mărăcineni.

Străzile nou înființate au fost botezate Armoniei, Recunoștinței, Liliacului, Prosperității și Frăției.

„Cine se mută ? Cei din oraș, din Buzău. Își lasă apartamentele de la bloc și își fac case aici. Anul trecut s-au asfaltat la Mărăcineni 15 km de străzi. Dar, pentru că apar  altele noi, vom avea mereu de asfaltat”, explică angajatul primăriei.

Mărăcineni, a treia localitate a județului ?

„La recensământul din 2011, am ieșit cu 8279 de locuitori. Dar, conform registrului agricol, avem 15.500. Sunt mulți care și-au făcut casă la Mărăcineni, locuiesc aici, dar n-au fost prinși la recensământ din diverse motive. O să vedeți că am dreptate când se va face următorul. Mărăcineni e a treia localitate din județ ca populație”, spune Dumitru Constantin.

După Buzău și Rm. Sărat, la recensământul din 2011 cele mai mari localități din Buzău au fost Nehoiu 11631, V. Pașii 9311, Vernești 8633, Berca 8535 și Pătârlagele 8290.

La Mărăcineni se fac în aceste zile demersuri pentru a se introduce și rețea de gaze. În urmă cu două săptămâni s-a inaugurat noua grădiniță care va avea clase și cu program prelungit.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Toma: „Le mulțumesc buzoienilor care mă ajută”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

4 comentarii la „„Am ajuns a treia localitate din județ! După Buzău și Rm. Sărat”

  • Cum rămâne cu soțul doamnei perfect, angajat ca și consilier personal al primarului din Mărăcineni ?

  • Buna ziua,
    Eu si familia mea locuim in prelungirea strazii Recunoștintei.Noi ne-am mutat de aproape trei ani aici si pe drumul nostru nu s-a mai pus piatra de atunci.Cand ploua este dezastru, din cauza norocului, ca sa nu mai vb de drumul care vine de la moara lui “Țăranu “care este plină de gunoaie.

  • Scrieți și câ sânt strâzi cu gropi. in str Bivol 1 pânâ iese in șoseaua principalâ.Si de ce a scumpit apa cu 67%. si gunoiul s-a scumpit cu 50%, parcă am trage apa de la Blăjani !

  • Numai laude…canalizarea din noul cartier făcut pe fosta bază furajeră a fostului CAP cînd va fi executată, se tot amînă fără motive întemeiate..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.