„Am auzit că la spital nu ne dau mâncare!😲”

Probabil că unora dintre cititori li se vor părea exagerate informațiile din acest articol.

Însă, reprezintă adevărul – rezultat după ce reporterul buzoienii.ro a discutat azi telefonic cu familia Ibriș din Râmnicelu (în curtea căreia a izbucnit focarul de coronavirus) și mai mulți apropiați ai acestora.

INFO: Conform DSP Buzău, satul Râmnicelu a fost carantinat în principal pentru că patru adulți și câțiva minori din familia lui Ion Ibriș de etnie rromă au refuzat și continuă să refuze să dea probe biologice pentru a li se face testul de coronavirus.

Ion Ibriș, explicații:

Motiv 1: „Nu vreau să dau pentru că mă vor duce la spital. Iar fratele și nepotul meu mi-au spus că îi țin acolo nemâncați. Le-au dat azi niște păstăi și o supă cu doi cartofi. Ni s-au plâns că au făcut foamea la spital. Azi, au strâns băieții din sat niște bani și au comandat la Magic Pizza la Râmnic de le-au dus de mâncare”.

Motiv 2: „Nu dau pentru că sunt sigur că mă vor da bolnav. Așa e ordinul de sus, doar se caută motiv pentru a se băga tot satul în carantină. Ce boală, dacă toți din familia noastră se simt bine, niciunul n-are absolut nimic. Dacă măcar unul dintre noi va avea ceva, noi vom fi cei care vom bate la poarta spitalului”.

CONSECINȚĂ: Din cauza lui Ion Ibriș, capul celei de-a doua familii Ibriș (prima, formată din 7 membri e deja la spital), DSP Buzău – pentru că nu a putut face testarea – a cerut carantinarea întregului sat – 3000 de persoane! Solicitarea DSP a fost aprobată de Comitetul Județean pt. Situații de Urgență, iar apoi și de Comitetul Național.

EXPLICAȚIE OFICIALĂ: „DSP a întâmpinat rezistența categorică la testarea contacților. Toate căile de comunicare, care au avut în centru ideea de dialog cu reprezentanții comunității locale și cu contacții ce trebuia să fie testați s-au soldat cu refuzul categoric al celor în cauză. DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină”.

MIRARE REPORTER: Deci, din cauza unui om (în principal), au de suferit 3000 de persoane, se face un scandal național, iar sute de angajați din forțele de ordine stau acum, la miezul nopții, pe câmp, ca să păzească satul ?!

MIRARE LOCALNIC: „Adică din cauza lui Ion Ibriș mi se strică mie marfa de 100 de milioane? Pentru că dacă nu ies la piață să o vând mi se strică. Atunci, întreb și eu, nu s-ar putea să i se ia probe lui Ibriș ăsta și ălorlalți din familia lui cu forța, dacă nu vor cu vorba bună ?”

„E bine, ne vor da mâncare MOCA!”

Pentru unii localnici, mai întreprinzători, carantina de 14 zile e o veste cât se poate de proastă. Două săptămâni nu vor face niciun ban, ba dimpotrivă, vor pierde. Pentru alții, dracul nu-i așa de negru. „Am auzit noi că de mâine-poimâine ni se va da mâncare pe moca. Doar n-or să ne lase să murim de foame”. Deci, unii vor carantină, le convine.

ÎNTREBARE PENTRU DSP

Dacă mâine, alde Ion Ibriș vor consimți la rugămințile localnicilor să deschidă gura pentru a li se preleva salivă, iar poimâine testele vor ieși negative, atunci șefii DSP Buzău ar putea cere ridicarea carantinei mai devreme ? La Băbulești, Ialomița, sat compus majoritar tot din rromi, erau zilele trecute 56 de cazuri confirmate și nu s-a decis carantinarea.

ULTIMA ORĂ: Conform informațiilor din teren, sâmbătă o echipă DSP a descins la Râmnicelu. S-au prelevat probe de la 24 de persoane, în principal de la vânzătoarele magazinelor din sat. Familiei lui Ion Ibriș nu li s-a făcut testul.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

5 comentarii la „„Am auzit că la spital nu ne dau mâncare!😲”

  • Incepem sa “credem” din ce in ce mai mult in”loialitatea” si “profesionalismul” DSP

  • Suntem o tara de dobitoci daca ascultam la spusele unor rromi analfabeti!

  • Pentru refuzul de prelevare de probe, li se va deschide dosar penal? Că pe un om cinstit și mai ales contribuabil dacă îl prind la pâine fără declarație, îl “ard” se nu se vede!

  • Atâtea instituții de forță are statul si nu a putut lua cativa tigani sa le ia probe? Poate le dă in cazul asta niste ani de puscărie. Ibris ăsta tine in carantină un sat intreg, invocând tot felul de minciuni si prostii.

  • Dacă eram în China sau în Coreea de Nord îi rezolvau cu testele imediat pe cei din familia Ibriș. Și numai pe ei.

    P.S. Pe FB apar cu numele de IBRIȘI, deși numele de familie este Ibriș, pentru că domnii țiganii nu știu limba română, corect fiind IBRIȘII, atunci când se referă la ei ca familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.