„Am claxonat, dar probabil că șoferița asculta muzică”


Rugăminte a unui cititor de a avertiza șoferii dar și municipalitatea asupra situației de pe strada dinspre centru înspre Hasdeu (str. Tudor Vladimirescu).

„Eu sunt Stan Pățitul. Veneam dinspre centru spre Hasdeu. Am sesizat că un autoturism voia să iasă din parcarea în spic, dar că nu are vizibilitate din pricina unei dube. Am oprit, am și claxonat, dar autoturismul nu s-a lăsat până nu a intrat în mine. Apoi am văzut că la volan era o doamnă. Probabil că asculta la radio, nu știu de ce nu a auzit claxonul. Mi-a zis că ea a dat pe avarii și că ar fi trebuit să mă feresc. Adică, ce ar fi trebuit, să dau eu cu spatele ?”, ne-a spus cititorul, care a trebuit să-și bage mașina în service.

Întrucât la orice oră în parcare se află măcar o dubă, cititorul nostru a propus municipalității să modifice marcajul parcării în spic.

Mai exact, ca unghiul să fie mai ascuțit, astfel încât șoferii care ies din parcare să aibă mai rapid vizibilitate.

„Am observat că atunci când e parcată și o dubă din asta mai mare, autobuzul trebuie să calce pe trotuar pentru a putea trece. Dacă unghiul e mai ascuțit și mai câștigă și puțin spațiu”, a conchis acesta.


Citește și articolul: Iată ce spune specialistul Urbis despre cireșii afectați din centrul Buzăului. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Am claxonat, dar probabil că șoferița asculta muzică”

  • Aici nu e problema de unghi. Trebuie regandita toata infrastructura orasului iar acolo unde trotuarul permite sa se largeasca strada. Masinile se inmultesc rapid si o sa ne sufocam in orasul asta proiectat pe vremea cand era targ. Campania de reabilitare a strazilor trebuie gandita mai profund, nu doar la capitolul asfalt. Si pe Calea Eroilor se mai putea castiga un metru in latimea carosabilului, daca se deplasau bordurile de pe ambele parti.

  • Unghi mai mare fac degeaba, acolo indiferent de cum ar fi unghiul vizibilitate nu va fi pentru soferul ce iese, mai ales daca e parcata o duba. Dar macar cel ce circula pe strada va avea sansa sa vada manevra mai din timp daca ar fi unghiul putin mai mare.

    Sa vezi distractie dupa ce se termina si cladirea cu spatii comerciale si de locuit de pe colt cu Crizantemelor, constructie care nu stiu cum ar fi putut sa obtina vreo autorizatie altfel decat prin coruptie si spaga, ca nu respecta nici o norma din legislatia cu privire la constructii.
    Iar ideea comentatorului de mai sus sa se micsoreze trotuarul e o prostie, unde sa se mai micsoreze, ca deja e la minim trotuarul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.