„Am corectat zeci de ani la Olimpiade și acum nu mai sunt bună la Bacalaureat ?”

„Alergătură după hârtii”, „Forme fără fond”, „Cursuri inutile”.

Sunt cuvintele severe, dar în mare măsură adevărate, rostite de Virginia Mândruță Tănăsescu despre sistemul zis de „formare/perfecționare” impus cadrelor didactice din România.

„Adică am fost bună să corectez zeci de ani la Olimpiadele de Fizică și acum nu mai sunt capabilă să corectez la Bacalaureat ? Eu una refuz să fac niște cursuri în care ne întâlnim, schimbăm impresii și luăm niște credite de nu știu câte ore. La fel procedează și mulți dintre colegii mei de la Hasdeu, de aceea nu au creditele cerute. Eu în 30 de ani de carieră cred că am făcut maximum trei cursuri care să fie cu adevărat utile. Am ajuns la un așa formalism și niște forme fără fond la aceste cursuri… S-au transformat într-o alergătură după hârtii!”


Pentru cuvintele de mai sus și curajul de a spune lucrurilor pe nume, din interiorul sistemului, directoarea de la Hasdeu merită felicitări.

Multe din aceste cursuri – zise de „formare/perfecționare” – înseamnă pentru profesori plictiseală cruntă, timp pierdut inutil, un chin.

Nu aduc nimic util procesului educațional de la clasă, ăla care contează cu adevărat, ci doar le fac dosarul mare ariviștilor din sistem. Numai contează cât har, câtă pricepere și suflet pui ca profesor, ce învață cu adevărat copiii la ore, ci doar câte credite ai.

O păcăleală, un sistem găunos, transformat într-o afacere din care unii șmecheri câștigă bani. Mulți.


Declarațiile directoarei de la Hasdeu, Virginia Mândruță Tănăsescu, cuprinse în acest articol au fost făcute la Campus TV:

Citește și:

loading...

16 comentarii la „„Am corectat zeci de ani la Olimpiade și acum nu mai sunt bună la Bacalaureat ?”

 • Corect sută la sută! Firmele care oferă cursuri cu credite fac niște mega afaceri pe banii fraierilor de profesori care sunt obligați să aibă aceste credite. În realitate, niște chestii inutile vândute pe fooarte mulți bani!

  Răspunde
 • Are dreptate, cursurile sunt inutile si de obicei facute in bataie de joc, sa castige bani aia din inspectorat si acolitii lor. La fel, creditele astea inutile pentru sistemul de invatamant, stranse prin cotizat la conferinte si cursuri inutile sunt folosite pentru a pune mana pe posturi mai bune sau pentru a-ti mari salariul. Sunt multi profesori care deja nu mai au timp de elevi si predatul in sine, ca alearga dupa hartiile astea, invatamantul a devenit o cursa dupa diplome si adeverinte stupide, activitati facute special pentru hartii. Pestele de la cap se impute, sistemul asta este impus de minister, de inspectori, adica de camarila politica ce a capusat invatamantul.

  Răspunde
 • Cursurile așa-zise de ” perfecționare ” sunt o veche racilă pomenită în sistemul bugetar chiar și în timpul comunismului ! O pierdere de timp , uneori plăcută ( se închegau prietenii prin hoteluri … ) o risipă de bani de la fondurile statului care demonstrează încă o dată putreziciunea sistemului . In cazul de față demonstrația profesoarei de la Hașdeu este cât se poate de concludentă și nu mai necesită alte comentarii !

  Răspunde
 • Si prin sistemul de sănătate se practica treaba asta cu creditele. Si tot degeaba!

  Răspunde
 • Nasol! Daca se anuleaza cursurile astea, pierd si specializarea anuala de la munte, pe timp de iarna, unde din intamplare mai faceam si vreo doua saptamani de schi, dar si pe cea de la mare, pe timp de vara, unde tot din intamplare aveam timp suficient sa ma bronzez pe indelete.
  …Si fac astia de la ARACIP niste specializari, de-i musai sa mergi la dezalcoolizare dupa aia.
  Mare pacat!…

  Răspunde
  • Acum 8 ani am rupt patul unui hotel din Sinaia, perfecționându-le pe unele profesoare din Buzău. Până și ursii s-au speriat de zgomotele perfecționării și o lună nu au mai coborât în Sinaia!

   Răspunde
 • Nu numai în învățământ cursurile sunt inutile. În toate domeniile. În general acestea se organizează la munte la mare, sa se distreze omul..
  PSD a uitat ca a mărit chiar dublat salariile celor cu studii( făcute la x și o) și acum în funcții sunt oameni fără valoare…

  Răspunde
  • La mare si munte se fac pentru politrucii din inspectorate si minister si pentru pilele lor, profesorii de rand le fac in niste sali de clasa sau online, vine cate un inspector de-asta format bine pe la Predeal si le pune slide-uri cu aberatii fara sens si fara rost. Privilegiatii politruci castiga niste bani, profesorii de rand isi irosesc timpul.

   Răspunde
 • BRAVO PENTRU CURAJUL DE A SPUNE LUCRURILOR PE NUME!TOTUL E POLITIC!

  Răspunde
  • După ce și-a trăit traiu’ și și-a mâncat mălaiu’. Când era isjistă și directoare nu cădea să aibă coloană

   Răspunde
   • Buzoianca, cred ca vorbiti de pe margine.
    Dna Tanasescu este un profesor de elita (rezultatele o dovedesc!), un pedagog de toata stima si, mai presus de toate, este o DOAMNA!
    …Ceea ce nu s-ar putea spune despre dvs!…

    Răspunde
    • Cred că trebuie o „șchiță” explicativă ptr dvs. De ce a tăcea/tăcut când a fost în poziții de conducere? De ce de-abia ACUM se îngurguțează? Detalierea ptr comentariul meu de mai sus e ptr trezitul gândirii critice și nu ptr a „zoii” pe cineva. E greu printre rânduri. Vreun beneficiu, ceva?

     Răspunde
     • E bine ca macar acum expune mizeria din sistemul de invatamant politizat si mizeria creditelor. De ce nu a facut-o inainte? S-a complacut, na, cine s-ar apuca sa loveasca in sistem din interiorul sau? Tu ai face-o? Nu cred. Plus ca din ce am inteles, i-a cam ajuns cutitul la os prin mizeriile impuse de inspectorat, cu profesori batuti in cap, trimisi pe dosar cu credite

      Răspunde
      • Acum că are motiv să comenteze nu înseamnă că e Mesia pe pământ.
       Dacă era lăsată acolo nu auzeați nimic.

       Răspunde
     • Pentru buzoianca, poate nu cunoaște problema. Doamna tocmai și/a dat demisia din funcția de director pentru a semnala mizeria din sistem. Daca buzoianca pricepe bine, daca nu pricepe atunci poate are sarcina de partid!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.