„Am fost copleșită de modul în care copiii s-au implicat”

Premieră la Buzău.

Senatoarea PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, a coborât în mijlocul elevilor unei clase de-a treia de la Școala nr. 11 din Buzău. Proiectul se numește Senat Junior și a fost prima dintr-o serie de acțiuni de durată.

Senatoarea Sbîrnea a susținut într-o manieră interactivă, axată pe jocuri și învățare facilă, o oră de educație pentru legislație și democrație.

Copiilor le-au fost prezentate noțiuni fundamentale precum:

 • istoria și importanța democrației
 • rolul și funcțiile Parlamentului
 •  activitatea senatorilor și deputaților
 •  modul de elaborare a proiectelor legislative
 • drepturile și contribuția cetățenilor în procesul legislativ


„Sunt efectiv copleșită de modul în care copiii s-au implicat! Au participat cu atât de multe întrebări și idei constructive! Întâlnirea de astăzi este o dovadă a potențialului imens pe care îl au copiii noștri. Cu dorința lor de a cunoaște și chiar de a contribui cu propria viziune la îmbunătățirea activității legislative și a instituțiilor statului. Este un moment de suflet pe care nu îl voi putea uita și pentru care le mulțumesc tuturor acestor copii minunați! Îmi doresc ca această întâlnire să devină un obicei. De asemenea, în săptămânile și lunile care urmează, voi desfășura și alte întâlniri în cât mai multe școli din județul nostru pentru ca un număr cât mai mare de elevi să beneficieze de ocazia de a se informa corect și a participa la activitățile noastre parlamentare.”, a declarat senatoarea Sbîrnea, membră a Grupului de prietenie copii-senatori.


Senat Junior este primul proiect al unei instituții publice din România, dedicat exclusiv copiilor, din dorința de a explica pe înțelesul acestora atât rolul și importanța Senatului, în special, și al Parlamentului în general, cât și ale instituțiilor din România.

Serviciul de Presă al Biroului Parlamentar

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Am fost copleșită de modul în care copiii s-au implicat”

 • Despre relatii, pile, hotii, scheme, nu i-a invatat? Nu ar fi nimeni mai bun decat un senator pentru asa ceva. Sau un curs de cum sa stii cui si cand sa pupi mana. Din pacate, Senatul e o institutie patata, in care statisticile arata ca nu are nimeni incredere si care a pus si el mana serios la ruinarea tarii.
  Oare pe cati dintre copiii aia ii vom mai gasi in tara peste 10-15 ani? Pe aia sinecuristi, copii ai membrilor de partid, restul se vor duce unde vor vedea cu ochii, iar asta si multumita domnilor senatori.

  Răspunde
  • Crezi ca “in afara” este altfel? Sa iti aduc aminte de sacii de bani sau de petrecerile din pandemie?
   Nu mai băgați in cap copiilor ca traiul de afara este mai bun. In timp ce noi o ardem pe grătare cu prietenii de o viața ei umbla ai nimănui dupa viața de afara promisa de mama si tata.
   Traiul de acasă nu il găsești nicăieri altundeva. Trimițându-i afara nu facem altceva decât sa ii transformam in zombie economici, cu singura menire de a aduce profit altora.

   Răspunde
   • Domnule De Tomasi, peste 80% din casele noi construite prin țară și peste 90% din cele de prin Ardeal, sunt cu banii celor care au muncit sau muncesc „pe afară”!! De ce oare? Așa că, „mai ușor cu pianul pe scări”!!

    Răspunde
 • Auzi, membră a Grupului de prietenie copii-senatori! Ca și cum lupii și-ar face grup de prietenie cu oile. Lasă-ne, madam, copiii în pace, nu e destul că le furați viitorul, vreți să vă și iubească pentru asta?

  Răspunde
 • Asta este noua metoda a „politicienilor” de a „educa” tinerii? Pervertirea lor de la o varsta frageda,de catre niste politicieni care le distrug viitorul?Huuuuooooooooooooo!

  Răspunde
 • @De Tomasi: Corupția exista peste tot, însă în multe tari din Vest aceasta este o excepție. La noi este regulă! Încercați măcar de proba vreun concurs de angajare la stat în Buzău și veți vedea despre ce vorbesc..
  Și încă ceva: noi cei ramasi cu experienta, vom pleca și noi – nimănui nu ii convine sa își crească copiii intr-un sistem corupt până la măduvă, plin de beizadele și cu condiții mizere în spitale și scoli. Abia aștept momentul când vor rămâne doar pilele și beizadelele – atunci amuzament- sa vedeți când va fi „pilă contra pilă”.În prezent, in sistemul de stat. un om capabil duce trei – patru piloși in spate, piloși numiți politic și care, de multe ori, nici nu da pe la serviciu…

  Răspunde
 • Lăudabilă inițiativa. Foarte utilă. Printre altele doamna senator poate explică copiilor și cum este cu Inițiativa legislativă a cetățenilor conform Legii 189/1999.
  Poate le prezintă și care este regimul apei în Slovenia, regim datorat unei inițiative cetățenești.

  Răspunde
 • Nu poți fi corupt de unul singur. Ai nevoie de un partener iar partenerul nu este altcineva decât firma privată la care ne închinăm. Codul penal incriminează pe cei doi participanți la matrapazlâc fix la fel. Nicio diferență.
  Caz unic pe glob, vine partenerul strategic și ne explică doct că corupt este doar funcționarul român, partenerul privat implicat în ciorănie făcea de fapt lobby!
  În vestul civilizat nu se numește carapșăn ci lobby.

  Răspunde
 • Doamne-ajuta ca acelor copii sa le fi intrat pe-o ureche și să le fi ieșit pe alta !

  Este vital pentru bunăstarea viitorului României sa nu lăsăm picior de PSD-ist sa se apropie de copiii noștri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.