„Am inima strânsă, n-am dormit toată noaptea!”

I se împlinește un vis. Se va înființa Banca de gene a României. Unde mai pui că se va face acasă, la Buzău. Iar el, Costel Vânătoru, cel care a venit cu ideea și a luptat pentru ea a fost numit director de ministrul Petre Daea.

Cu toate astea, Costel Vânătoru, nu-i chiar cel mai fericit om din Buzău.

„Vă rog să mă credeți, n-am dormit toată noaptea. Am inima strânsă. Plec la Banca de Gene, dar va trebui să las Stațiunea de Cercetare. Lucrez acolo de aproape 35 de ani. Eu sunt cercetător, a fost pasiunea vieții mele. Vă rog să mă înțelegeți. E o furtună în sufletul meu. Se combină bucuria înființării Băncii de Gene, cu regretul părăsirii Stațiunii”, i-a spus Vânătoru reporterului buzoienii.ro.

Ieri, ministrul Daea a emis ordinul de numire ca director. Înainte, Daea a sunat personal la C-tin Vlad, directorul SCDL. „Am semnat de aseară acordul de transfer. Ce era să fac ? M-a sunat chiar domnul ministru. Îi dorim mult succes domnului Vânătoru, iată, i s-a împlinit visul”, a spus C-tin Vlad.

Deși n-o spun fățiș, foștii colegi de la SCDL sunt triști și îngrijorați de faptul că Vânătoru, „sufletul stațiunii”, a părăsit unitatea.

Vânătoru: „Am câștigat o luptă, nu și războiul”

Cercetătorul buzoian a urcat pe scenă ieri la festivitatea de deschidere a „Toamnei Buzoiene”. I-a mulțumit lui Petre Daea, pentru ajutorul de până acum, dar l-a rugat să continue.

„Am câștigat o luptă, nu și războiul. Mai avem de construit efectiv bănca de gene. Trebuie făcut proiect, începută și terminată construcția. Apoi, trebuie s-o dotăm cu aparatură. Trebuie să obținem acreditarea internațională. Și abia apoi să începem activitatea propriu-zisă de strângere a semințelor, de păstrare, conservare, multiplicare și introducerea lor în producția de masă”, a adăugat cercetătorul buzoian.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Am inima strânsă, n-am dormit toată noaptea!”

 • Auras, doamna Kövesi urmează să fie numită procuror sef european! Cum rămâne cu domnul Țepeluş şi alții asemenea dumnealui care au mers la mitingul acela de pomină din Piața Victoriei pentru a lupta cu statul paralel? Crezi că au vreun pic de onoare? În rest tot respectul pentru domnul Vanatoru iar in ceea ce îl priveste pe domnul Daea, personal cred că nu-şi va depăsi vreodată condiția de sef de ferma CAP, atâta timp cât afirmi că productia agricolă are strânsă legătură cu programul de guvernare!

  Răspunde
 • A spus cuvinte mari nenea cercetatorul.
  Mai sunt de investit ani si bani.
  Nu se fac batand din palme toate!

  Răspunde
 • Felicitari, d-le Vanatoru! Sunteti CEL MAI VALOROS OM DE STIINTA al Buzaului in acest moment!

  La ce mega-proiect ati reusit sa faceti in Buzau, aceasta Banca de Gene, cu toata sinceritatea v-o spun si o spun tuturor, inclusiv primarului Toma pe aceasta cale (sperand ca citeste comentariile de pe site-ul Buzoienii), ca MERITATI MULT MAI MULT decat un nestiut titlu de „cetatean de onoare” si de director al acestei institutii nou infiintate !
  De pilda, DVS. MERITATI, d-le Vanatoru, SA FITI PUS MEMBRU SI IN CLM, caci echipa pe care a ales-o d-nul Toma nu e tocmai cea potrivita, din moment ce au reusit sa patrunda acolo oportunisti lacomi si fosti boscodisti care in niciun caz nu lucreaza in interesele cetatenilor (si un astfel de exemplu apare mentionat chiar in comentariul d-lui Iliescu de mai sus, parere intalnita dealtfel la foarte-foarte multi alti buzoieni, dupa cum s-a vazut si pe FB) !

  Asadar, ii propun d-lui Primar Toma sa regandeasca componenta CLM-ului intr-o noua formula, in care d-nul Vanatoru sa-si gaseasca si aici locul binemeritat !
  PENTRU CA suntem si buzoieni cu niscaiva minte si educatie in acest oras si vrem ca VALORI ca d-nul Vanatoru sa ne reprezinte in CLM, nu specimene lacome si ipocrite care au reusit sa se strecoare pe sub pielea lui Toma si-si vad doar de interesul lor!

  Răspunde
 • Scurt ! Adevarul este ca Vanatoru nu a fost nu este si nu va fi veci cercetător asa cum veci nu veti vedea banci de gene (poate cu gene – lungi si ieftine). Sa pui rosiile pe geam sa vezi ca tin 3, 6 sau 9 luni nu-i stiinta. Sa strangi seminte si sa le pui in solar nu-i stiinta, sa aduci pepeni din Sudan si sa-i arati mai apoi la prosti nu-i stiinta, asa cum ce-i in capul lui Daea nu-i creier. Toti au ceva in comun insa, ei zic, si prostii dovedesc asta, stiu sa minta fara sa clipeasca iar voi spuneti ca stiu sa vorbeasca. Mai este o chestie, simpla, foarte simpla – Vanatoru mic si fricos n-avea sangele necesar sa semneze nimic legat de pamantul experimentalei si atunci !!!! Ce sa faci ???? Il promovezi sa scapi de el. Veti vedea ! Asteptati banca de gene, vineeeee !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.