„Am speranța chiar din această lună!”

Ar fi parcă prea frumos, nu ?

Ca în anul în care Buzăul și-a rezolvat două din cele mai mari artere – Transilvaniei și Industriilor – să înceapă și modernizarea Pieței Dacia.

Primarul Toma a anunțat azi la Campus Tv că peste câteva zile va anunța firma câștigătoare a licitației.

Toma: „Au mai rămas în competiție două firme. Până la finalul acestei luni vom anunța firma câștigătoare, care va executa lucrarea. Dacă nu vom avea vreo contestație în toamna asta voi emite ordinul de înființare a șantierului. Avem autorizația de construcție gata, e pregătită, mai trebuie să trecem numele firmei. Eu mă gândesc la noiembrie ca fiind luna în care vor începe lucrările!”

Toma: „Modernizarea Pieței Dacia e al doilea cel mai mare proiect cu fonduri europene atras de Primăria Buzău. La final, vom avea un centru cu care, noi buzoienii, să ne mândrim”
Noua Piață Dacia va avea arteziene, canal cu apă și chiar o cascadă
Canal pe Aleea Trandafirilor și Piața Dacia și jocuri de apă care ies din podea. Va fi un centru mai răcoros și mai umbros
Centru turistic și toaletă publică la subsol
În jurul Pieței Dacia + Aleea Trandafirilor nu se va mai circula auto. Zona va deveni exclusiv pietonală

Peste câteva zile/săptămâni muncitorii de la Strabag se vor apuca și de modernizarea Bd. Unirii. Deja o primă echipă a fost dislocată pentru realizarea trotuarelor din Unirii Nord – vizavi de Cartierul Orizont.

Concluzie: 2021 are toate șansele să fie un an excelent la Buzău în ceea ce privește modernizarea accelerată a orașului.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Am speranța chiar din această lună!”

 • Tare bine ar face onorabilul domn primar dacă pe lângă Piața Daciei ar lua în calcul și strada Cuza Vodă, pana la Bazar! Ba chiar sa se lucreze în paralel la ambele. Trebuie eliminata odata pentru totdeauna toată țigănia aia de acolo, Și nu e o afirmație cu tente rasiste, ma refeream în primul rand la aspectul clădirilor de pe acea strada

 • Am sa le-o iau inainte carcotasilor, care sigur vor fi destui si am sa-i adresez primarului FELICITARI! Daca si atunci cand se vad realizari deosebite la care nici nu visam pe vremea celor 5 mandate boscodiste, inseamna ca esti mai mult decat Gica contra adica rauvoitor!

 • Iar firme fără angajați ! Pun anunț că angajează muncitori după ce ” câștigă” , chipurile, licitația…. și iar se tărăgănează lucrările … până la sfântu’asteaptă !

 • laudabil ca se face..dar rugamintea mea este sa se pastreze proiectul actual(imaginile de mai sus)
  la parcul Iazul Morilor s-a prezentat acum vreo 3 ani un proiect extraordinar(se gaseste pe net) iar acum a iesit ceva mult mai sec ( a suferit multe … multe modificari) si mult mai ieftin.
  stim….demagogie pentru un vot electoral…
  nu am culoare politica…primarul este gospodar,jos palaria,face exact ce trebuie sa faca un primar,comparativ cu predecesorul..dar sa fie corect pana la capat , nu trebuie sa prezinte ceva pompos ca sa-i castigam increderea si apoi sa faca ceva ieftin pt ca nu mai sunt fonduri (adik bun si bronzu’ )

 • este laudabil ceea ce se face , nu am o culoare poltica , Dl primar isi justifica votul in ceea ce priveste munca, atitudinea pentru dezvoltare si sper ca ceea ce este in imaginile de mai sus sa se si faca.
  in ceea ce priveste parcul Iazul Morilor ,asa cum reiese din imaginile postate acum 3 ani, constat ca nu s-a pastrat mai nimic din proiectul care a fost publicat in scop electoral.
  dupa vot s-au inceput lucrarile , iar ce a iesit este diferit (sa inteleg ca a fost o demagogie in scop electoral?) iar dupa alegeri s-a facut ceva cu fonduri reduse (adica bun si bronzu’ ) .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.