„Am vorbit cu dânsul, sunt convins că se va rezolva”. Ce buzoieni vor beneficia

Solicitarea de ajutor financiar aparține primarilor din localitățile unde circulă autobuzele Trans-Bus.

Rugămintea a fost adresată Consiliului Județean de a suporta o parte din subvenția necesară operării Trans-Bus în mediul rural.

„Am întocmit, noi, primarii din ADI Transport, o scrisoare comună către CJ Buzău, am vorbit și personal cu domnul Neagu, pentru a primi un ajutor financiar din partea Consiliului Județean. Există încă diferențe între cheltuieli și venituri pentru traseele rurale. Cheltuielile sunt mai mari. Din ce am discutat eu domnul Neagu sunt convins că se va rezolva cu începere din septembrie”, a spus Toma la Campus TV.

Traseele rurale înființate de Trans-Bus cu tarife mai mici decât ale operatorilor privați îi ajută pe sătenii care lucrează și învață în mun. Buzău. Consecințele pozitive sunt reducerea șomajului în comunele din jurul Buzăului, dar și aducerea de forță de muncă pentru firmele din oraș.

În momentul de față cea mai mare subvenție pentru operarea traseelor rurale o plătește Primăria Buzău. Numai că municipalitatea are în acest an probleme financiare după ce Guvernul i-a pus în cârcă plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap, dar și indemnizațiile de hrană pentru angajații din Palatul Comunal. Doar ultimele sunt estimate la 1,5 milioane de euro.

Rămâne de văzut în săptămânile viitoare dacă Neagu și ajutoarele sale vor găsi resurse financiare, dar în încadrare juridică pentru subvenția la Transbus.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Am vorbit cu dânsul, sunt convins că se va rezolva”. Ce buzoieni vor beneficia

 • Nu zicea ca e cea mai profitabila companie din galaxie? Acum aflam ca platim subventie, si nu oricum, ci de la oras la judet. Pt unii muma, pt altii ciuma. Sa plateasca fiecare pret intreg, pt orice serviciu, fara subventii.

 • O analiza cu dedicatie Auras! Daca o primărie de comuna îndepărtata decontează transportul unui profesor care preda la scoala din sat, de ce o firma din oras nu ar putea deconta transportul unui muncitor din acel sat, daca si-l doreste cu adevarat? Tot sătenii aceia oropsiți trebuie sa plătească ideile năstrușnice ale domnului primar de Buzău? Daca nu este profitabilă aceasta idee, de ce trebuie ca sa fie subvenționată din banii nostri? Asa de amorul artei pt. a face pe placul unor alesi, din pacate pentru noi, cu putere de decizie?

 • Subvenție = pomană electorală.
  Ar trebui să înțelegem că prețul biletului sau abonamentului nu acoperă cheltuielile? Cu siguranță nu acoperă!
  Ca exemplu, Trans Bus cere pe un bilet până la Lipia 2,50 lei, iar privatul cerea 3 lei. După introducerea autobuzului Trans Bus, operatorul privat a redus prețul la 2,50 lei, dar a renunțat ulterior la cursă pentru că nu își acoperea cheltuielile. Asta în condițiile în care operatorul privat nu are atâția angajați care nu sunt șoferi. Deci, marea societate Trans Bus nu este profitabilă din banii încasați pe bilete și abonamente.
  Toată lumea ar trebui să plătească bilet sau abonament, fără nicio pomană.

 • 1.5 milioane euro pentru indemnizatii de hrana pentru 497 angajati?
  Adica 7 milioane de lei? Adica 14200 lei/angajat pe om sau 1187 lei/angajat/luna?
  Pentru indemnizatie de hrana?

 • Bugetarii mananca bine, deaceea suma aia mare… nu ai vazut ca toti sunt “impliniti”?
  Salarii mari, sporuri mari, prime mari, bani de vacanta, bani de mancare, bani de masina, bani de locuinta, bani de chirie, bani de intretinere, bani de copii, si altele.
  Daca esti bugetar nici nu trebuie sa cheltui ceva din salariu, ca ai toate cheltuielile platite din bonusuri… deaceea e mafia care este la angajare ca bugetar si se cer spagile care se cer la angajare ca bugetar.

 • Simion, nu ai vazut ca primarul de cand e primar si-a dublat greutatea si a facut o burta… normal ca are nevoie de bani multi de hrana, sa creasca mare, si el si restul ca el, ca doar deasta s-au facut bugetari.

 • Gata incep sa.si faca probleme ca nu e profitabila societatea.in 2 ani o sa dispara autobuzele de la sate si comune.
  Oricum nu cumpara nimeni bilet.sa dea primaria bani catre Transbus ca ea a cumparat autobuzele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.