Amalgam. Mii de cadavre carbonizate și pereți prăbușiți

După șocul provocat de incendiu și pagubele uriașe, urmează un alt chin pentru proprietarii și angajații fermei de porci de lângă Buzău care a ars sâmbătă spre duminică noapte.

Ferma situată la 500 de metri de E85 între Hanul lui Țintă și Spătaru este deținută de trei asociați din Rm. Sărat

Cadavrele miilor de porci carbonizați trebuie extrase din dărâmăturile provocate de incendiu. O misiune extrem de dificilă, dar necesară pentru a se evita riscul epidemilogic.

Soluția aleasă în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este săparea unei gropi unde să fie îngropate toate cadavrele mai mult sau mai puțin carbonizate.

În urma inspecției la fața locului, DSV Buzău a dispus și alte măsuri:

  • continuarea activității în cele 5 adăposturi (hale) neafectate de incendiu și independente din punct de vedere al alimentării cu energie, furaj și apă, condițiile de creștere nefiind perturbate.
  • reactualizarea urgentă a stocurilor de medicamente, substanțe dezinfectante, echipamente de protecție și alte materiale necesare.
  • amenajarea de urgență a unui filtru funcțional și delimitarea cu gard a zonei de producție rămasă funcțională, în vederea reasigurării condițiilor de biosecuritate sanitar veterinară
  • inventarierea efectivului de suine rămas, pe categorii de vârstă și clasă zootehnică

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.