Amendă record pentru iubitoarea de animale! 400 de milioane de lei vechi! Iată ce i-a nemulțumit pe inspectori!

Amendă record primită de Daniela Săndoiu, iubitoarea de animale din satul Aldeni, comuna Cernătești.

Aceasta crește în curtea casei din satul Aldeni în jur de două sute de câini.

Strânși de pe stradă, scoși „pe semnătură” din adăpostul de la Buzău sau abandonați în fața porții casei de diverși indivizi la adăpostul întunericului.

Numai că dragostea Danielei pentru căței se izbește frontal cu dorința firească a vecinilor care nu vor în preajmă zgomot, miros, microbi, câini agresivi scăpați prin ochiurile gardului etc.

Mai nou, inclusiv autoritățile au început să reacționeze la reclamațiile vecinilor și au decis să lucreze pentru eliminarea adăpostului de maidanezi din zona locuită a satului.

Așa s-a ajuns ca pe numele doamnei Săndoiu să se taie o amendă record de 400 de milioane de lei vechi.

Iubitoarea de animale a fost sancționată drastic pentru că a refuzat să colaboreze cu autoritățile.

Mai exact, le-a închis ușa în nas inspectorilor DSV, DSP, Primăriei Cernătești (etc.) – mandatați de Instituția Prefectului să rezolve problema.

Le-a interzis accesul în curtea cu animale și nici nu a prezentat documentele solicitate (carnete de sănătate cu vaccinări, microcipări, deparazitări, sterilizări etc).

„Și acum, în încheierea acestei seri vreau să vă arăt că am primit de la DSV, politia animalelor, o amendă de 40 000 de Ron! Sunt tare,nu?! Se mai poate lauda cineva cu o așa amendă?!”, a postat Săndoiu pe facebook.

Citește și articolul: Investiție olandeză de câteva sute de milioane de euro la Buzău. Se vor face 120! Iată ce localități din județ vor avea de câștigat

Săndoiu va contesta în justiție amenda, însă dacă va pierde procesul riscă a fi executată silit și a rămâne fără casă.

Joaca pare să se fi terminat, autoritățile și-au luat rolul în serios, iar doamna Săndoiu și alte asemenea iubitoare de animale trebuie să înțeleagă că nicăieri în lumea civilizată nu se permite creșterea a sute de animale în zona locuibilă.

Astfel de adăposturi pot și trebuie să funcționeze la distanță de locuințe, caz în care iubitorii de animale nu vor mai primi reproșuri și amenzi, ci laude din partea comunității pentru dedicația lor.

Citește și articolul: Ghinion. Primarul și-a rupt piciorul la tenis. „Sunt țintuit șase săptămâni la pat”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Amendă record pentru iubitoarea de animale! 400 de milioane de lei vechi! Iată ce i-a nemulțumit pe inspectori!

 • Doamna a fost amendata ca a refuzat sa colaboreze cu autoritatile !!Care autoritati bai tereaca ???Toti parazitii care pot da amenzi sant autoritati ??Cand romanii isi vor apara proprietatea cu toporul sabia sau coasa acesti paraziti nu vor mai indrazni sa dea astfel de amenzi.Sa vina la mine si sa-mi dea o astfel de amenda cu amenintarea executarii silite si sa vezi tu atunci scandal.

 • Măi bukk, gândești cu bukka? Mută-te în locul vecinilor nebunei ăleia și ai să vezi că nu este vorba despre bugetari sau de alți cai verzi pe pereți. Dacă ai trăi o zi în cloaca creată de iubitoarea de mizerie, n-ai mai gandi asa.

 • Oare vecinii acestei doamne cresc in gospodarie porci, vaci, gaini? Balegarul din curtea proprie nu le pute? Autoritatile ar face bine sa-i puna la dispozitie un teren la marginea comunei unde ar putea sa tina cainii, se pare ca este mult mai usor sa distrugi munca unui om. Toti acesti catei sunt luati de pe raza comunei si din imprejurimi, oare s-au dat 200 de amenzi pentru abandon? Ii doresc doamnei multa rabdare si putere in lupta cu ipocritii.

 • In sfarsit se misca si in directia asta ceva.
  E o bataie de joc ce fac acesti idioti zoofili prin scoaterea cainilor din captivitate si de cele mai multe ori ii reintroduc pe strazi de unde au fost luati, iar in alte cazuri ii inghesuie in niste curti insalubre, generand asfel disconfort in tot cartierul sau satul.
  Sa speram ca la contestatie sa nu pice pe un judecator zoofil care din motive personale sa anuleze sanctiunile binemeritate.

  Sper sa vedem mai multe astfel de actiuni ale autoritatilor, si sa verifice toti acesti zoofili care au luat pe semnatura sute de caini si sa se asigure ca acestia nu au fost aruncati iar pe strazi sau sunt tinuti in conditii improprii in mod nelegal.

 • Pingback:

 • Abordarea bulevardiera si amenințătoare trebuie sa înceteze imediat. Este inadmisibil ca cineva, oricine ar fie el, sa amenințe ca jupoaie, taie s a m d pe cineva pentru ca are un punct de vedere oarecum opus.
  In al doilea rând, „iubitoarea de câini” a primit o amenda pentru ca nu a permis accesul pentru control din parte autorităților abilitate de legiuitor sa o facă la sesizarea legala a unor oameni afectați de faptele consătenei respective.
  Daca aceasta femeie ar fi avut toate actele in regula nu vad de ce s-ar fi opus controlului de legalitate.
  Daca vrem sa trăim in bantustane atunci dl „Bükk” sa-si depună candidatura si sa vedem cine il votează, daca nu … sa lase lumea in pace.

 • Pingback:

 • Ieri am fost amenințat de un câine vagabond ,când eram pe bicicletă .S-a întâmplat și la dus și la întors .Eram gata să fac un accident ,ferindu-mă de el ,pentru că am intrat pe contra sens .Este o problemă foarte spinoasă ,după părerea mea ,dar care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp .

 • As putea raspunde si domnilor anonimi insa nu are rost sa imi racesc gura degeaba si as vrea sa va intreb pe Dv domnule Tereaca daca Dv ati fost la fata locului inainte de a face acest articol care este la fel de bun ca multe alte articole facute de Dv?!!! Domnule Tereaca,cainii mei nu sunt agresivi,nu ies niciodata din curte ,nu cred ca de la cainii mei dupa care fac curatenie de 2 ori pe zi,care sunt vaccinati si tratati corespunzator miroase ca in gospodariile celor care au vaci,oi,porci sau care ,mai rau,golesc fosele in gradina care ne desparte ! Nu aveti idee cum PUTE acea apa clocita scoasa din fosa!!! Si puteti vedea in pozele mele ca spun adevarul si bineinteles ca voi depune si hartiile necesare acolo unde este nevoie! Cat despre faptul ca daca pierd procesul o sa mi se ia casa,am o intrebare- DE UNDE STII DUMNEATA CA EU NU AM BANI SA PLATESC ACEA AMENDA SI AUTORITATILE IMI VOR LUA CASA?!!!

 • Autoritățile, in loc sa elimine sursa de câini prin sterilizare, sau in loc sa pedepsească abandonul, procedează cum este mai ușoar. Da amenda unei persoane care ia cainii din strada.
  Este atat de simpla treaba : o catea fata 5 caini. Caini ajung repede la maturitate sexuala si vor fata și ei cate 5. 5×5=25 de caini/an. Dacă cațeaua era sterila mai fata? Cat este de greu? Dar, fiind mai simplu sa dai amenzi, se ce sa te mai stresezi? Ești statul, te doare undeva.

 • Autorul articolului nu cunoaste reglementarile in domeniu si nici Constitutia. Doamna in cauza nu a incalcat nici o reglementare legala si pe proprietatea ei nu are voie sa intre nimeni decat in conditiile LEGii, adica ori cu acordul ei ori cu Hot Jud. Dna are toate motivele sa conteste Amenda care este data ilegal, nici doctorul in cauza nu cunoaste reglementarile in domeniu. Jurisprudenta in domeniu o va ajuta pe Daniela. Problemele de vecinatate se rezolva in civil si daca vecinii au probe/dovezi sa se adreseze Justitiei. Primaria este principala vinovata in cauza, pt ca nu-si respecta obligatiile legale de a infiinta SERVICIU pt Gestionarea problemei cainilor fara stapan si adapost propriu, fapt care o determina pe doamna in cauza sa preia de buna voie , din bun simt, civilizatie si compasiune o parte din indatoririle primariei, prestand astefel o activitate civica in folosul primariei , fapt pentru care atat autoritatile cat si vecinii ar trebui sa-i multumeasca si sa o sprijine.

 • cand ajungem pe mana unor incompetenti , nescoliti , fara viziuni si fara compasiune pt toate in jur , platim , platim cu varf si indesat …
  DSV BUZAU sau cine a dat amenda asta colosala pt un om care face munca in folosul comunitatii , misca ti dorsalul si ia la rand toate comunele si da amenda la toti cetatenii care n au cateaua sterilizata si vei strange sume uriase …. ai aplicat vreo lege ?????? legea spune ca TOTI CAINII SA FIE STERILIZATI SI MICROCIPATI … cati asemenea caini ai inventariat la tzara sau in Buzau pana acum , ca sa aplici asemenea non sens de pedeapsa unui om care sterilizeaza tot ce prinde si v a scutit de sute de caini de pe strazi ??????? vreau raspuns urgent !
  ati ajuns acolo in functii importante oameni care habar n aveti si va mai plateste statul si cu salarii uriase …….

 • O tara plina de incompetenti,un articol de rahat ca altfel nu pot sa ma exprim cand vad cata ura exista impotriva celor care iubesc animalelele.Singura speranta este ca intro zi sa putem invinge impotriva voastra, toti celor care instigati la ura si violenta ptr a va face un nume si castigati sume colosale pe chinul animalelor si al nostru.

 • Daca vrei domnule jurnalist să fiți corect așa cum ar trebui să fiți prin codul dvs.de ce nu filmați cainii lăsați pe străzi abandonați din curțile oamenilor,nesterilizati,asta trebuie să urmăriți,ce noi nu suntem tot oameni,de ce ne batjocoriți,umiliti si râdeți de noi iubitorii de animale,de ce sa ne simțim vinovați ca ne e.mila de u. Biet suflet care este mort de foame ,de frig si lăsat să îndure bătăile oamenilor și copiilor,de ce oare domnule mare jurnalist,de ce sa fim bătaia de joc a unora,si mai ales a unora ca dvs ,pentru ce traiti în viața asta,doar pentru voi si mofturile voastre rușine că priviti problema așa,ca treceți pe lângă o ființă si ii dați cu piciorul,rusine…

 • Daca iubiti animalele asa mult de ce nu cumparati 1 hectar sau mai multe in camp, le imprejmuiti corespunzator si va mutati acolo cu cati caini vreti ca nu deranjeaza pe nimeni zgomotul si mizeria.
  Daca iubiti animalele asa mult de ce majoritatea din voi dupa ce iau pe semnatura zeci de caini le dau drumul pe domeniul public sa puna in pericol alti oameni?

 • Îmi aduc aminte cum prin 2010 când primăria Buzău a „inaugurat” primul adăpost din pepiniera Urbis (!) prin executarea imediata a câinilor prinși și duși acolo- „manoperă” același dr.(!) paraschiv, directorul de atunci al Urbis ului, Petrica Burada, a ținut la poarta pepinierei, singura pe unde se putea ajungea în Adapostul PUBLIC, politie și procuratură pe motiv că FĂRĂ MANDAT NU SE POATE INTRA PE O PROPRIETATE PARTICULARĂ…da, poliția a avut nevoie de mandat să poată intra pe o proprietate particulară (!) unde functiona UN ADAPOST PUBLIC….nu era prezent acolo nici-un reprez.Dsv, pt. că această instituție a fost dintotdeauna complice la toate ilegalitățile și atrocitățile comise de-a lungul anilor în Adăpostul Public Buzău… Așa că, mai tăceți naibii din gura cei care habar n-aveti de legi da’ va freacă grija de cei care au animale pe proprietatea LOR!!!!

 • Domnule Tereaca,daca esti corect,ai intrebat Primaria sau DSV cate amenzi pentru abandon s-au aplicat?Ai intrebat Primaria daca celor care cresc porci, vaci sau gaini au efectuat controale sau balegarul sau ganiatul nu miroase?Ai incercat macar sa propui Primariei sa ii puna la dispozitie un teren in loc sa dai cu presupusul ce se intsmpla dc nu

 • Domnule Tereaca de proprietate privata ai auzit?Ai intrebat dc celor care cresc porci,vaci sau gaini li se fac controale?Sau balegarul si gâniațul nu miroase?Ai auzit de discriminare ca tot faci vorbire de tari civilizate?Ti se pare normala o asemenea amenda?Pentru care motiv a dat DSV amenda?Pentru abandon pe cati au amendat „autoritatile”?Ai incercat sa propui primarieu sa ii puna la dispozitie un teren undeva in afara localitatii?Femeia a facut totul din surse proprii sau cu ajutorul donatorilor.Este normal ca Primaria si DSV sa isi bata joc nu numai de Sandoiu Daniela cat si de cei care au sustinut-o cu tot ce au putut?O sa am grija sa mobilizez cat pot din cei care au sprijinit-o si sa inaintam reclamatii scrise atat DSV cat si Primariei pentru atitudinea vis-a-vis de dumneaei.

 • Oricine citește legea legea nr. 205/2004, își da seama ca face face aceasta doamna se numește cruzime fata de animale 1) Deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele:

  a) un adăpost corespunzător;

  b) hrană și apă suficiente;

  c) posibilitatea de mișcare suficientă;

  d) îngrijire și atenție;

  e) asistență medicală. Când deții 200 de caini fără sa ai posibilități în acest sens, astfel cum prevede legea, când cerșești pe net bani în numele dragostei fata de animale, când refuzi un control al autorităților, înseamnă că trăiești într-o lume paralela în care crezi ca dragostea fata de animale îți poate permite orice. O vorba spune ca drumul spre iad e pavat cu bune intenții, dar aici e vorba doar despre respectarea legii. Punct.

 • Daca aceasta doamna a primit o amenda atat de mare sunt curios hingherii cat merita??? Nici macar adaposturile de stat nu au primit asa penalizare desi acolo sunt exterminati cainii…

 • Legi tâmpite la fel ca cei care ne conduc. Voi ăștia care instigați la crimă, dormiți bine noaptea? Femeia asta a făcut ceva pentru acei câini, în timp ce voi cotizați la bugetul de stat și le faceți burțile mari „medicilor veterinari” și directorilor adăposturilor. Câinii nu sunt eutanasiați, mor în chinuri și la final de lună se întocmește factura pe care voi o plătiți, criminalilor, voi, ăștia, care vă credeți oameni. Mai bine ar da amenzi celor ce abandonează, dar este adevărat, trebuie să facă muncă de teren bugetarii noștri, nu să facă bube la fund pe scaun. În loc să fie răsplătită femeia pentru ceea ce face pentru bietele suflete care în alte condiții ar fi colindat pe ulițele satului nemâncați și s-ar fi înmulțit, ei o amendează. Eu aș confisca toți câinii neîngrijiți și ținuți în lanț din gospodării. Țăranul român, veșnic nemulțumit, oricum nu face altceva decât să își bată joc de câini, îi țin nemâncați și însetați, așa că nu îi merită (nu toți intră în această categorie, mai sunt și oameni, nu numai bipezi fără creier).
  Dați mesaje sub anonimat, chiar nu înțeleg modul ăsta de a-ți exprima punctul de vedere… Ieși în față, prezintă-te, așa este civilizat!

 • Dreptate pentru oamenii muscati de maidanezi.
  Traficantii de caini numiti iubitori de maidanezi trebuie arestati pentru ca pun in pericol cetatenii si fura din munca oamenilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.