AMENZI URIAȘE! Oare le vor (putea) plăti ?

Prefectura Buzău a anunțat printr-un comunicat emis în urmă cu câteva minute că patru buzoieni au fost amendați cu câte 20.000 de lei pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Amezile uriașe au fost aplicate de către DSP Buzău, în colaborare cu celelalte instituții din Buzău.

Logic, se pune întrebarea dacă aceste amenzi foarte mari (200 de milioane de lei vechi de persoană) vor fi și plătite de cei prinși în ofsaid ?

Autoritățile susțin că dacă amenda nu e plătită atunci se poate ajunge chiar la închisoare.

„Până la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Facem precizarea că, potrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă” – comunicat Prefectura Buzău.

Azi, la nivelul județului Buzău se află izolare la domiciliu 626 de persoane. 56 de buzoieni se află în carantină, dar în cazul lor nu sunt probleme întrucât sunt păziți de jandarmerie.

Buzoienii care au informații că anumite persoane nu respectă izolarea/carantina sunt rugați să sune la poliție.

La nivelul orașului Buzău s-a înființat un număr special la care se pot face sesizări (CLICK AICI pt. detalii).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „AMENZI URIAȘE! Oare le vor (putea) plăti ?

 • CEI CE NU RESPECTATI CARANTINA 14 ZILE VETI FI DIRECT REPONSABILI PROBABIL DE MOARTEA UNOR OAMENI NEVINOVATI !!! IN LOC SA STATI 14 ZILE LA VOI ACASA S-AR PUTEA SA STATI VREO 10-15 ANI IN ALTA PARTE. NU VA JUCATI OAMNEI BUNI !!!!
  RESPECT PENTRU CEI CE VA SACRIFICATI PENTRU NOI CEILALTI: MEDICI, POMPIERI, POLITISTI, JANDARMI ……………. LISTA ESTE LUNGA.

 • 20.000 x 1.000 = 20.000.000
  Douăzeci de milioane (lei noi) e cam exagerat. Nu credeţi, d-le Auraș Tereacă?

 • Bravo! Comunitatea chiar ar trebui sa faca presiuni pentru ca aceste sanctiuni sa fie finalizate, indiferent daca este vorba de amenzi, sau inchisoare (cat mai mari, dupa parerea mea!)…

 • Ați greșit calculul. E de fapt 20.000 x 10.000 egal 200.000.000. Adică două sute de milioane de lei vechi amendă

 • O prostie, masuri luate doar cu scopul de a mima ca fac ceva. Niste abuzuri odioase.
  Statele vestice precum UK si Olanda s-au prins ca astfel de masuri radicale si odioase vor duce la uciderea mai multor oameni decat daca vor lasa natura sa isi faca treaba, cum au facut si in cazul gripei normale care provoaca decesuri de 100 de ori mai mult decat covid si toate tarile s-au inteles sa lase natura sa isi faca treaba ca alternativa era mult mai odioasa, sa tii inchisi ca in lagare cetatenii in saracie si foamete fara sa rezolvi nimic deoarece natura invinge intotdeauna.

 • Ce intrebare e asta daca or avea bani. Binenteles ca au, ca daca nu aveau, respectau legea. Usor usor vor înțelege si romanii ca șmecherii sunt doar cei cu bani de plătit amenzi.

 • Să fim serioși! Cu siguranță nu vor fi plătite niciodată şi nici închisoare nu vor face! După ce trece pandemia…plângeri, instanțe miloase şi lumea va uita…sunt şi ei oameni săracii. …

 • Si ce daca nu sunt plătite. Se confiscă BMW urile. Se vând casele. Si se baga domnii si doamnele la pușcărie pentru ca vaduvesc bugetul României în caz de stare de urgență. Asa e si in Jermania.

 • Ba au bani. Doar ca nu vor primarii sa ii ia. Ca raman fara voturi. Apoi mai sunt proști care zic ca lasa asa ….

 • În primul rând, autorităţile trebuie să informeze absolut toţi vecinii unei astfel de persoane (aflată în carantină sau izolare la domiciliu).
  În cazul în care aceasta părăseşte domiciliul, să fie turnată autorităţilor numaidecât !
  Şi AMENDATĂ fără niciun fel de discuţii ! Acea amendă de 20.000 e o nimica toată pe lângă vieţile pe care le pune în pericol !
  Nu vrea sau nu are să plătească ? Atunci să i se confişte bunuri (proprietăţi, maşină) în valoare de 20.000 de lei.
  Repetă gestul iresponsabil şi a doua oară ? Atunci băgată direct la PUŞCĂRIE !

 • Ne am invatat sa ne fie mila de nenorociți, de hoți, de leneși, de șmecheri atunci când încalcă legea. Mai bine sa ne fie mila de ceilalți. Iar ei sa respecte legea sau sa plătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.