Angajat al Companiei de Apă cu restanțe de zeci de milioane la plata utilităților! RAM l-a dat de 16 ori în judecată! Oare facturile la apă și le plătește ?

Oare dacă RĂICAN ELIVIU mana dreapta a lui TESCARU nu-si plateste caldura si apa calda la RAM BUZAU SI O FACE DOAR PRIN PROCESE , OARE APA O PLATESTE ? Căci eu chiar daca lucrez la RAM imi platesc facturile. Interesant, nu ?

Ideea acestui articol ne-a fost sugerată de cititorul care ne-a trimis mesajul de mai sus.

Am început să ne interesăm și am descoperit veridicitatea acestui mesaj.

Într-adevăr, domnul Eliviu Răican lucrează la Compania de Apă la sectorul Administrativ și are, probabil, ca hobby – neplata datoriilor.

La o căutare pe portarul instanțelor de judecată am descoperit nu mai puțin de 18 procese la Judecătoria Buzău, intentate de creditori, împotriva acestuia.

16 dintre procese au fost deschise de către RAM, unul de către Asociația de Proprietari din Micro III, unde debitorul locuiește, și un proces de către executorul judecătoresc. 

Cel mai vechi proces datează, atenție, tocmai din 2009 (vezi poza de mai sus), iar cel mai nou e din acest an.

Se poate întâmpla să ai un an-doi probleme financiare și să nu poți plăti, dar să nu o faci vreme de mai bine de zece ani, e deja o practică.

Una ciudată, în condițiile în care respectivul lucrează la o societate cu pretenții și, mai mult, câștigă suficient cât să-și plătească utilitățile. Reușesc acest lucru pensionari cu venituri de câteva milioane de lei vechi și nu o face unul care probabil câștigă 30 de milioane lunar ? Unde mai pui că gigacaloria este subvenționată și prețul corect pentru încălzire și apa caldă de la robinet a fost și de aproape trei ori mai mare. 

Margaret Leca, șef compartiment Relații Publice Compania de Apă: „Da, este salariatul nostru, la compartimentul administrativ.Este pentru prima dată când aud de acest lucru.Eu chiar am o impresie bună despre el. E un tip la locul lui, care-și face treaba. Că nu-și plătește datoriile e treaba lui, e o chestie personală. Mă mir și eu, dacă spuneți că are procese încă din 2009”


Milucă Neamțu, compartiment recuperare datorii RAM Buzău: „Da, așa este. Domnul Răican Eliviu este clientul nostru vechi.Știu că lucrează la administrativ la Compania de Apă. Nu plătește nici la Asociația de Proprietari, nu doar la noi. Doar prin procese și cu executor judecătoresc reușim să mai scoatem ceva de la el”.

Acest caz scoate încă o dată la iveală și faptul că de subvenționarea gigacaloriei beneficiază și buzoieni care au venituri și ar avea din ce să-și plătească în mod corect utilitățile.

În ultimii ani două treimi dintre buzoieni, care au centrale de apartament și plătesc prețul corect la gaze, subvenționează prin taxele și impozitele pe care le achită la primărie acea treime a buzoienilor rămasă branșată la RAM.

Cu începere de la 1 iunie prețul subvenționat al gigacaloriei este de 230 de lei, deși aceasta costă în realitate 440 de lei. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Angajat al Companiei de Apă cu restanțe de zeci de milioane la plata utilităților! RAM l-a dat de 16 ori în judecată! Oare facturile la apă și le plătește ?

 • Dle Auraș ,eu vreau să vă întreb ceva .În Buzău mai mult de jumătate din populația orașului stau la bloc și beneficiază centralizat de apă și căldură .Dle dacă vrei să cumperi ceva ,trebuie să achiți contravaloarea a ceea ce cumperi .Eu am o propunere drastică pentru acești rău platnici (și eu am în bloc așa ceva ) care nu-și achită obligațiile LA ZI ,deci nu vorbesc de cei cu datorii astronomice ,deși AU DE UNDE ,să fie executați silit .Să se înceapă cu cei care au datoriile cele mai mari care să poată pierde televizorul mașina de spălat aspiratorul șmd ajungându-se cu sistarea de apă caldă ,pe urmă rece căldură acolo unde se poate ,și dacă nici așa nu înțeleg ,să fie dați în judecată și să-și piardă locuințele .Nu putem noi ca buni platnici să ducem în spate căpușele astea nesimțite la nesfârșit ,pentru că știți ce o să se întâmple ? Or să apară și alți candidați la nesimțire care o să spună ……„„dacă ăia nu plătesc și nu pățesc nimic ,eu de ce să nu fac la fel .Și atunci să vedem ce o să mai spuneți și ce o să mai faceți dvoastră Consiliu Județean .Primarul ,Prefectul ,nesimțitul de la Compania de Apă etc .

 • Ăsta a fost selecționat după chipul și asemănarea tăticilor lui Boșcodeală și Tescaru. Le calcă pe urme, trebuie iertat de datorii și avansat la leafă!

 • 1. În Constituție scrie că România este sta social.2. Un stat social are obligația de a asigura principalele servicii publice sociale: gaz, lumină, apă-canal, căldură. De aceea „statul social” a înființat ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare Energie), adică un minister care reglementează prețul energiei( gazelor, curentului, agentului termic). Deci, energia nu se livrează populației la prețul de cost real ci la un pre „reglementat”, adică stabilit politic!!!3. Statele sociale reale, nu junglele capitalismului sălbatic (ca România!), ca să poată asigura servicii publice sociale „reglementate”(stabilite politic, raportat la posibilitățile de plată ale cetățenilor, la nivelul veniturilor realizate), nu privatizează distribuția de energie. Fiindcă privatul urmărește în mod normal să-și maximizeze profitul și pune prețuri mari. Numai statul „social” poate să-și protejeze cetățenii fixând prețuri corelate cu veniturile, profitul său fiind confortul cetățeanului. 4. Prin urmare, cine a privatizat Distrigaz către Engie(Gaz de France), Electrica dată Lui Rothschild, CET Buzău, etc. nu reprezintă România, stat social prin Constituție, ci sunt niște bandiți, veninoși trădători de țară, care mai devreme sau mai târziu vor sfârși în ștreang așteptând elicopterul salvator!5. Jos labele de pe CET, dacă vreți căldură la preț corect. Nu așteptați pomană de la patronii ECOGEN cărora le-a vândut Boșcodeală CET -ul.

 • Domnu Tereaca,daca un simplu salariat este prezentat de matale,e prezentat exemplu negativ,doar pentru ca lucrează la Compania de apa,lași de dorit!
  Daca el merge pe calea asta,tot exista un sfârșit.
  Daca pentru tine,omul respectiv,este un subiect de presa,ai exemple destule daca vrei sa te documentezi la asociațiile de proprietari.
  Nu ar fi mai interesant pentru public,faptul ca cineva care ocupa o funcție publica,in speță,primarul,nici nu se sinchisește să-și plătească datoriile la bănci si mai mult,administrează banii unui întreg oraș.
  Lasa-ne cu glumele si scrie lucruri serioase care sunt de interes public.
  Cred ca salariatul respectiv ar cam trebui sa te dea in judecata pe tine,ca te bagi in viață personala fara nici un drept!
  Daca ești afectat tu sau eu sau oricine altcineva,de problemele unui simplu salariat,înțelegeam!
  Cel mai indicat pentru el sate dea in judecata si să-ți ceara despăgubiri morale!
  Si o rezolva si cu datoriile!

 • Revin cu o intrebare sa ma lămuresc si eu.
  Care sunt nemulțumirile domnului respectiv daca tot apelează la instanță?
  E dreptul lui dar nu faci referire in articol.
  De ce e vinovat!

 • Tereaca,daca te lăsa individul fara sa scapi de un proces pe care il pierzi,nu pun la socoteala daunele,ai sa vezi ca i-ai dat un mare ajutor!
  Succese!

 • Exemple de jurnaliști,plătiți sa se facă de ras,de dragul unuia care nu are nici o treaba cu funcția pe care s-a trezit ales,din greșeală!!!Bizar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.