Antreprenor? Iată cele 4 sfaturi care te vor ajuta să economisești bani lunar!

Probabil ți-ai pus des întrebarea ”Cum să economisesc bani?”

Majoritatea antreprenorilor se confruntă cu această problemă lunar, în momentul în care au rămas fără bani într-un timp foarte scurt. Problema este că nu ți-ai pus niciodată această întrebare, în momentul în care aveai bani și puteai face ceva pentru a-i economisi. Niciodată nu este prea târziu! Pentru a face economie nu înseamnă că nu îți vei mai satisface nevoile sau plăcerile lunare, ci doar că vei avea mai multă grijă pe ce vei “arunca” banii. Întotdeauna este bine să ai bani strânși în cazul în care vei întâmpina o problemă și vei avea nevoie urgentă de ei.

Cele 4 sfaturi pentru economisirea banilor ca antreprenor

  • Planifică-ți toate veniturile

Poate pare banal, dar chiar nu este! Încă de la începutul lunii, încearcă să treci pe o foaie necesitățile tale lunare, de exemplu: facturi, viitoare investiții etc. Așa o să îți fie mult mai ușor să te încadrezi în bugetul respectiv. Încearcă să îți treci mereu câți bani cheltui și pe ce deoarece este foarte important să ai o evidență clară constant. Poți planifica chiar și care este prețul strategiei de marketing prin sms-uri, cu ajutorul smso.ro, o firmă specializată în așa ceva. Ca antreprenor, acest lucru te va ajuta extrem de mult. La sfârșitul lunii vei face un bilanț și vei observa câți bani ai cheltuit lunar și dacă chiar meritau.

  • Învață să faci diferența între ce vrei să cumperi și ce îți este cu adevărat necesar

Ai nevoie cu adevărat de un laptop nou pentru firmă? Probabil răspunsul este “nu”. Cam așa funcționează acest principiu. Lunar ai nevoie să plătești facturile, să achiți dări etc., dar nu ai nevoie să faci investiții nefondate ori să decontezi unele lucruri inutile. Încearcă să pui în balanță ceea ce este cu adevărat necesar cu ceea ce ai vrea să nu facă parte din cheltuielile personale. Poți afla de aici 100 de înțelepciuni despre bani, care te vor pune pe gânduri. Oare chiar sunt atât de importanți banii?

  • Încearcă să îți propui o sumă de bani lunară pe care să o economisești

Din toate veniturile tale lunare scade acea suma de bani pe care ai vrea să o economiseșți și încearcă să supraviețuiești cu restul banilor toată luna. Posibil la început să ti se pară complicat, însă cu timpul vei realiza cât este de ușor. Atâta timp cât nu vei mai aruncă banii pe prostii care nu îți sunt cu adevărat necesare, vei învață cum să îți strângi economiile mult dorite. Poți încerca și metoda japoneză pentru economisirea banilor. Poate aceasta te va ajuta să dai roade. 

  • Încearcă să folosești mai puține resurse 

Sună banal și greu de imaginat în același timp? Chiar nu este! Este foarte important ca antreprenor să păstrezi o notă de confort pentru tine și pentru angajați (dacă ai), însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să se facă risipă. În acest sens, asigură-te că, de exemplu, când toată lumea plecă acasă nu este lăsată lumina aprinsă, vorbește cu angajații și, din motive economice și ecologice, fiecare să aibă o cană sau un pahar propriu, nu să se folosească pahare de plastic.

Există numeroase modalități de a se folosi mai puține resurse consumabile, de a face economii.

Acum că ai aflat aceste lucruri, în cel mai scurt timp, dacă le vei pune în practică, vei ajunge să economisești lunar o suma considerabilă de bani. Acest lucru te va ajuta să devii un antreprenor de succes. Multă bafta!

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.