„Anul ăsta rezolvăm două probleme mari în oraș”

Fără apă murdară la robinet de Crăciun și fără țevi de azbociment, considerate cancerigene.

Sunt promisiunile pe care noua șefă de la Compania de Apă susține că le va împlini în 2019.

„Au început deja lucrările de înlocuire a șase kilometri de țevi de azbociment. Lucrează trei echipe. Una a noastră, de la Compania de Apă, pe Aleea Sculpturii, și două firme private. Am fi terminat mai repede, dar au fost contestații la atribuire și am luat licitația de la zero”, a anunțat Simona Săvulescu.

Listă străzi intervenție: Aleea Sculpturii, Bd. Bălcescu, Mioriței, Broșteni, Dorobanți, Vișinului, Bicaz, Clemenței, Parâng, Gh. Lazăr, Crișan, Gârlași, Aleea Romaniței, PT19, PT41

Noua șefă a firmei de apă are o promisiune legată de sărbătorile de iarnă:

„Mai avem de rezolvat cartierele Micro XIV, Crâng și Orizont. Și aici vom monta în punctele termice șapte stații suplimentare de filtrare a apei. Până acum s-au montat în oraș 20. Ca și în cazul țevilor de azbociment și aici a trebuit să lansăm o a doua licitație. Am speranțe că vom termina până de Crăciun”, a adăugat Săvulescu.

Obiectiv, apă curată de Crăciun

Cea mai mare problemă a Buzăului în privința infrastructurii de apă-canal rămâne vechimea țevilor. 45% dintre ele au peste zece ani de când sunt în pământ, iar unele depășesc 50 de ani!

Pentru schimbarea lor, Comp. de Apă urmează să acceseze fonduri europene de 60 mil. € – doar pe mun. Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Anul ăsta rezolvăm două probleme mari în oraș”

 • Si cine mai crede?

 • Și după o să curgă apă plată la robinet?

 • Dupa umila mea parere, de consumator de apa neagra la robinet, primita cu regularitate la robinet si platita ca si cum ar fi apa plata, solutia este doar una singura: preluarea inapoi a retelelor de apa municipale de la CA de catre Primarie si crearea unei noi Companii care sa poata livra locuitorilor orasului un produs ieftin si de calitate! Degeaba ne extindem in alte comune daca nu suntem in stare sa furnizam un produs ieftin si bun! Eu daca as candida la primarie (ceea ce nu am sanse vreodata sa fac), asta as pune cap de afis. Ce parere aveti? Ar fi o idee buna?

 • Speram că Dl. Toma își v-a tine promisiunea făcută, că după plecarea mafiotului Tescaru va ieftini apa la B uzau(care este cea mai scumpă din țară), dar … nu a fost să fie. Sincer mie îmi pare f. rău pt. că Dl. Toma a făcut totuși f. multe lucruri bune in Buzău. Sper să-și țină și această promisiune ! Doamne ajută buzoienilor !

 • Am și eu 2 intrebari!
  1. Care sunt veniturile salariale nete lunare ale doamnei Savulescu sau măcar, in cazul in care se invoca confidențialitatea, cât este diferenta in minus sau in plus cu cele ale mafiotului Tescaru in perioada in care era sef!
  2. Cu cat s-a diminuat fondul de salarii/venituri lunare net ale angajatilor C.Apa ca urmare a restructurarilor promise de actuala directoare in urma evaluării personalului pe criterii de competenta, eventual câte pile incompetente au părăsit locurile de munca in urma acestei evaluări!
  In situatia in care nu apar diferente semnificative parerea mea este ca aceasta schimbare a fost praf in ochi…pleaca smecherii vostri si vin cei ai nostri!

 • Auras, daca nu insisti sa obținem niste răspunsuri la intrebari clare si legitime, devii oarecum complice cu cei care nu dau raspunsurile si in acest caz, orice urma de obiectivitate a articolelor tale informative este egală cu zero! Mult succes in continuare în activitatea jurnalistica si nu te mai intreba vreodată de ce instituțiile statului arată jalnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.