Anul trecut l-a servit pe Petre Daea, acum nu mai e primit în Drăgaică


Supărare mare pe Suraj, zis și „Regele Crângului”.

Comerciantul de etnie rromă a făcut scandal mare în Primăria Buzău întrucât n-ar fi fost primit la Drăgaică 2018!

Suraj, care închiriază bicicletele pe patru roți și deține inclusiv o rulotă unde vinde dulciuri la obeliscul din Crâng, susține că este discriminat de organizatorii Târgului Drăgaica.

„Regele Crângului” afirmă că nu este lăsat să vândă colaci secuiești la Drăgaică.

„De când are ungurul exclusivitate la kurtoși ? Vreau și eu și încă un comerciant să vindem kurtoși la Drăgaică. Dar am înțeles că i s-a dat exclusivitate ungurului care are chioșc în fața magazinului Dacia. Și nu mai sunt primiți la Drăgaică și alții care fac kurtoși. Spuneți și dvs. e corect ? Nu e! Se fac șmecherii. Eu sunt buzoian, plătesc taxele și impozitele aici. Era vorba să fie încurajați producătorii locali, nu să fie avantajat ungurul de la Covasna sau Harghita”, și-a vărsat oful Suraj pe holurile Primăriei Buzău.

Întrucât Drăgaica începe sâmbătă, ultima șansă a lui Suraj e să poată obține o audiență la primar și să-l convingă pe Toma să-i dea și lui un spațiu unde să vândă „tradiționalii” kurtos kolacs.

Sunt mulți cei care consideră că fără Suraj, Drăgaica și-ar pierde o parte din farmec.

 • Cozonacul secuiesc (maghiară kürtőskalács) este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. În întreaga Românie, acest preparat a devenit cunoscut abia după căderea regimului comunist, când brutari secui (cei mai mulți din județul Covasna) au dezvoltat cu succes afaceri proprii și l-au răspândit în toată România (de unde și denumirea de „colac secuiesc”). Cozonacul secuiesc este un produs foarte popular la sărbători, festivaluri și târguri. În limba maghiară kürtő înseamnă coș de fum, iar kalács înseamnă cozonac împletit. Astfel, termenul Kürtőskalács înseamnă „cozonac împletit” (în formă de coș de fum) – o aluzie la gaura din forma cilindrică a acestui preparat. Aluatul cozonacului secuiesc este făcut din: făină de grâulapteouădrojdiemargarină sau unt, zahăr vanilat, sarezahăr. Aluatul se întinde pe un sul de lemn care este uns în prealabil cu ulei. Aluatul este tăiat în fâșii și se așează pe sul în spirală lăsându-se distanță între ele o mică distanță care în timpul coacerii va dispărea. Grosimea stratului de aluat este cam de un deget (1 cm). Cozonacul secuiesc se coace la jăratec. Sulul se rotește în permanență pentru ca cozonacul să se rumenească în mod uniform.
loading...

12 comentarii la „Anul trecut l-a servit pe Petre Daea, acum nu mai e primit în Drăgaică

 • Chiar credeti ca se vor inghesui buzoienii la “kurtosi ….tiganesti” ai tiganului asta?Sa fim seriosi!Chiar ati mancat ceva “preparat” de niste astfel de ….”comercianti”? Si nu te inteleg mai tereaca cum naiba poti sa scoti o asemenea aberatie pe gura: : “…..fara Suraj,Dragaica si-ar pierde o parte di farmec”.Chiar crezi ca vor plange buzoienii de dorul acestui tigan si al “produselor” sale? Sau te-o fi “uns” si pe tine individul asta slinos si…..?

 • A luat Tereaca o atentie de la Mexican !!! Sau vreo amenintare

 • Suparare mare pe cei din etnia asta ca nu au locuri de vanzare in Dragaica..Dar daca vor sa aiba venituri pot merge si la Fortele de munca sa invete o meserie si sa castige bani..Nu trebuie sa faca toti……bisnita …Toata lumea urla ca nu au oameni la munca , nu ii gasesc , chiar daca le ofera salarii mari, iar unii vor numai sa stea degeaba , sa nu transpire , sa ia de la Europa ciorapi si chiloti si sa fie mari oameni de afaceri..Cand se coc strugurii niciunul nu se duce la Statiunea de la Pietroasele sa culeaga pentru ca e grea munca, mai bine sa vindem chiloti, ciorapi si bureti de vase…Destul Piata Centrala e plina de voi, nu poti sa faci 2 m fara sa dai de 10 rromi membri de partid..

 • e suparat ca nu ii mai merg lui smecheriile.
  cand i se dadea lui exclusivitate era buna exclusivitatea, cand se da la altii nu e corect.
  foarte bine ca nu a mai apucat loc la dragaica.

 • Curatenie si Civilizatie in Dragaica, in sfarsit!

 • Auras,nu mai scrie ce spune acest om care nu a platit taxe si impozite catre bugetul local de 2 ani . In DRAGAICA sint 3 comercianti cu produsul numit cozonac secuiesc.

 • Domnule Tereaca , cum puteti sa puneti un astfel de titlu reportajului d-vs ? ,,DOMNUL ,, cu pricina nu stie sa se exprime in limba romana si se considera REGE ? O fi rege cind se duce la wc si sta pe tron.

 • I-or fi primit si pe Suraj și pe celălalt în afară de ungur ?

 • Din cate am auzit acest domn Suraj impreuna cu concubina sa au deja„exclusivitate” la biciclete duble si carturi in parcul crang …nemaifiind alti comercianti pe acest sector ,nu m-ar mira ca in viitor sa aiba si la kurtos in dragaica exclusivitate …deja primaria buzau a pierdut acel asa zis proces fiind datoare si cu cheltuielile de judecata asa ca ar face bine sa ii dea cat mai urgent acord la kurtos in dragaica,nu degeaba i se spune regele crangului…are foarte multi avocati in spate si relatii in primarie inclusiv consilieri locali… primaria nu isi permite avocati asa de buni ca ai lui Suraj

 • Pe Suraj ăsta îl susțin lingaii din primărie și ca exemplu unu din ei este numitu Bumbaras, servil fostului primar Boscodeala

 • Nicolae Serban zis Bumbaras, regele tiganilor de la buzau, din partidul tiganilor, dupa cum se recomanda

 • A se completa…acest bumbaras are intrare directa la primar si diverse persoane chiar si cu epoleti … afaceri cu primaria buzau … Deci nu va mirati de faptul ca a primit exclusivitate pe segmentul biciclete duble,karturi si kurtos in parcul crang iar suraj este omul lui bumbaras….Epoca Boscodeala reinvie…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.