Anul trecut mergea carul cu boi. Acum e o frumusețe de drum turistic

E una din realizările anului 2020 din județul Buzău.

Anul trecut pe aici se mergea (doar) cu carul tras de boi, acum e o frumusețe de drum turistic.

Parte din drum merge prin pădure. „O frumusețe”, ne-a transmis cititorul buzoian care ne-a trimis fotografiile de mai sus, realizate în weekend (cititor căruie îi mulțumim).

Acum, să vă spunem despre ce drum e vorba. Sunt 9 kilometri de șosea asfaltată pentru prima dată. Ajunge până sus la lacul Mocearu.

Drumul asfaltat pornește de la Șuchea (comuna Cănești) și străbate comuna buzoiană Chiliile. Trece prin satele de deal Trestioara și Crevelești și se oprește la lacul Mocearu.

„Da, e o mare realizare, un vis pentru mulți, dar asta n-ar trebui s-o spun eu, ci alții. De la Trestioara în sus zona e superbă. Zona se poate dezvolta turistic foarte mult. Avem promisiunea de la domnul Neagu, de la CJ că se va asfalta și porțiunea lipsă de drum județean de la Scorțoasa în sus” – Sorin Zaman, primar Chiliile

!Consecință. „Mulți din Plaiul Nucului n-o mai iau pe Valea Slănicului pentru a ajunge la Buzău. Vin pe la noi, pe noul drum, Moceau, Cănești, Scorțoasa și ies în DN10 la Berca. E mai scurt pe aici” – Sorin Zaman, primar Chiliile

loading...

7 comentarii la „Anul trecut mergea carul cu boi. Acum e o frumusețe de drum turistic

 • Acest drum a fost asfaltat pentru ca primarul Zaman să ajungă mai ușor la pensiunea pe care o deține lângă lacul Mocearu. Dar, de la Gura Văii până la Șuchea nu există asfalt, la fel fiind până la Chiliile sau până la Mânzălești.
  De asemenea, drumul de la Berca la Gura Văii este asfaltat parțial, iar asfaltul este deteriorat.
  Se impune o asfaltare serioasa, cu structură de rezistență, pentru că terenul nu este stabil.
  Domnul Neagu promite de mulți ani, dar mai durează.
  În 2020, încă avem drumuri județene pietruite! De ce?!
  Primarul Zaman nu a făcut nimic pentru locuitorii comunei Chiliile: nu sunt drumuri comunale asfaltate, nu există sistem de alimentare cu apă potabilă, iar despre canalizare nici nu poate fi vorba. În schimb, primarul a prosperat de la an la an.
  Sper că va apărea postarea mea.

 • …. județul ăsta a fost ținut special în sărăcie de ion vasile & Co – gașca din „pesede”….pentru prăduit, vânătoare și alte chestii. După cum se observă e o singură bandă de asfalt…. cealaltă e comisionul…

 • Ai grijă Costele să nu intri in gura odiosului tov Leo cel degrabă vărsătoriu de sânge de ” burgheji”…. Poate nu ai aflat dar, de la lovitura de stat din 89′ și până acum, există un singur vinovat ( dovedit de A3 și RTV) pentru toate evenimentele negative din spațiul mioritic….președintele Iohannis. Oricine vine cu altă variantă devine dușman de clasă și inamic personal al supremului comunist, tov Leo securistu’.

 • Se pare ca niste „interese” prin zona are si o fată blonda, fosta metresa a unui betivan, vanzator de flota de țară.

 • Pe bune?! Una din realizările anului 2020?! 9 km de drum asfaltat cu o lățime de 4 m într-o zonă de deal?!
  Așa de jos am ajuns din cauza politicienilor din ultimii 30 de ani. Doar promisiuni și atât. Ne mulțumim cu puțin, cu foarte puțin.
  În 2020 ar fi trebuit să avem toate drumurile din județ asfaltate, fie ele județene ori comunale. Plus apă potabilă, canalizare și gaze naturale.

 • Din pacate nu e drum de trafic, drum cu multe bucati de o sg banda fara posibilitate de largire , este doar un drum de tara asfaltat bine. Daca vor intra adevar sa se dezvolte zona mai bine asfaltau pe partea cealalta de la Lopatari la lac pentru un acces mai facil.

 • D-le @Kawasaki, mai acum vreo ora am trimis pe forum un mesaj destul de nemagulitor exact la adresa raposatului Ion Vasile, facand un paralelism intre el si dr Zoican, din cauza ca vad ca se straduieste f tare sa urmeze un traseu politic asemanator, in loc sa ramana la onorabila lui meserie de salvator de vieti.
  Defectul d-tale ca si al altora din aceeasi tagma, este ca va imaginati prea multe despre mine, fara sa si ganditi.
  Voi credeti ca eu sunt pe acelasi calapod de indobitocire ca al unor specimene de pe forum, incat sa admit fara discernamant orice prostie, hotie, sau abuz comis inainte de 1989 sau de guvernarea socialist-democratilor actuali?
  Uite-te la alienatii cu care colegializezi pe forum. Ptr aceste lighioane nu conteaza ca urmeaza cu docilitate, ba chiar ar fi gata sa si moara ptr un escroc de case si mincinos notoriu care nu stie decat sa dezbine, un betziv total incompetent care ar fi trebuit sa aiba dosar penal ptr ca a cerut spaga, un ,,catindat” la PMB cu un comportament de paiatza si scapat de puscrie desi a avut dosar penal la DNA cand a fraudat banii din fondul USR, acum descoperindu-se ca a primit bani si ptr trafic de influentza.
  Ptr fanii acestor escroci si incapabili nu conteaza decat ,,Jos Ciuma Rosie” si foarte docta lozinca ,,**UIE PSD”. Dintr-un astfel de cerc de specimene acerebrate vrei sa faci parte tu pe acest forum? Am ajuns sa nu mai avem voie sa avem opinii politice diferite, ca-ti sare in cap hoarda de primate clamand democratia din toti rarunchii, dar fara sa ti se permita sa ai opinii politice diferite de ale hoardei?!……[Leo]
  PS. L-am votat de trei ori pe Basescu, numai sa nu-l mai vad pe Adrian Nastase ca premier si mare lider al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.