Anul trecut n-au fost, dar acum vor veni. Iată noutățile!

Defilarea din 2017 i-a dezamăgit pe mulți dintre buzoienii – participanți cu vechime la ceremoniile de Ziua Națională.

„A fost cea mai săracă paradă de la Buzău la care am asistat”, s-au plâns unii dintre privitorii de pe margine. 

Motivul l-a constituit lipsa tehnicii militare despre care șefii armatei de la Buzău n-au explicat prea clar – dacă a fost ținută degeaba în curte sau trimisă la defilarea de la București.

Imagini pentru defilare buzau tancAcum, din informațiile culese de reporter, defilarea va cuprinde și tehnică militară – dar atenție doar cea existentă la Buzău.

Divizia 2 Infanterie Getica are unități și în alte orașe, dar militarii de acolo vor participa la ceremoniile din acele localități.

De notat că – în premieră -defilarea și întreaga ceremonie de azi se vor desfășura pe Calea Eroilor și în Cimitirul Eroilor (unde sunt îngropați peste șapte mii de eroi români! – cel mai mare cimitir cu eroi necunoscuți din România, al doilea din Europa!)

Cerul va fi brăzdat la final  de trei avioane IAR 99 Șoim și de trei elicoptere – toate deplasate de la Școala de Aplicație de la Boboc.

O noutate, dat fiind Centenarul Marii Uniri, e că la ora 10.00 toate bisericile din oraș, județ și țară vor bate clopotele timp de trei minute între 10.00 și 10.03.

Angajați ai CJ Buzău vor împărți înainte de începerea ceremoniei fulare, baloane și cocarde tricolore.

Fasole cu ciolan și spectacol și apoi spectacol în Piața Dacia la deschiderea Târgului de Crăciun 

După terminarea defilării, buzoienii sunt invitați în Parcul Crâng la tradiționala fasole cu ciolan oferită de CJ Buzău și la spectacolul oferit de taraful și dansatorii aceleiași instituții.

Traficul pe Calea Eroilor va fi restricționat între orele 08.30 – 12.00.

De la ora 16.00 – spectacolul se mută în Piața Dacia unde se va inaugura Târgul de Crăciun.

Pe scenă vor urca soliști de muzică populară și patriotică din România, Basarabia și Bucovina (Ucraina) plus Guess Who, Ansamblul Plaiesii, Nineta Popa și Olguta Berbec.

După lăsarea întunericului un copil din public va apăsa butonul cu care se va aprinde iluminatul festiv din oraș.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Veste bună primită azi de o notabilitate de la Buzău CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Anul trecut n-au fost, dar acum vor veni. Iată noutățile!

  • Urmaream zilele trecute la TV un reportaj despe modul in care Romania a reusit sa pregateasca acest moment unic ,sarbatorirea a 100 de ani de la marea unire.Dezamagire totala.Mici incropiri in diferite locuri din tara din pacate nimic pe masura maretiei si importantei evenimentului.Sunt doua exceptii totusi,de seriozitate si lucru bine fact as spune eu.Calea Eroilor(cu interventiile din Cimititul eroilor)de la Buzau si documentarul de la PRO TV,,INIMA REGINEI MARIA”.In rest nimic.Pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.