ULTIMA ORĂ. Anunț al taximetriștilor: „Am vorbit între noi și am decis noile tarife”

Astăzi, în ședința CLM Buzău s-a aprobat majorarea tarifului maximal de la 2,5 la 5 lei/km în mun. Buzău.

„Din 2008 tariful maximal rămăsese în Buzău la 2,5 lei/km. Nu mai era economic pentru noi, totul s-a scumpit de atunci. Noi, taximetriștii din Buzău le mulțumim domnului primar și consilierilor care au fost de acord cu doleanța noastră. Faptul că s-a majorat prețul maximal până la 5 lei/km nu înseamnă că vom practica imediat acest preț. Vă rog să scrieți pe site că în urma discuțiilor purtate astăzi între noi am stabilit să mergem cu 3 lei pe timp de zi și cu 3,5 lei pe timp de noapte. Rămâne să primim și acceptul dispeceratelor de taxi”, ne-a declarat cu câteva minute în urmă Adrian Dârnea, reprezentant al taximetriștilor buzoieni

Acesta a formulat și o rugăminte pentru buzoienii care folosesc serviciul taxi:

„Nu e corect să se generalizeze din cauza unuia sau altuia că toți taximetriștii din Buzău au mașinile vechi, neîngrijite sau că au un comportament inadecvat. Chiar nu e așa. Rugămintea către clienții noștri e să reclame punctual către OPC și la Primăria Buzău atunci când sunt nemulțumiți de mașină ori de șofer. Ne-ar ajuta și pe noi, cei corecți din această breaslă, să scăpăm de anumite elemente”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „ULTIMA ORĂ. Anunț al taximetriștilor: „Am vorbit între noi și am decis noile tarife”

 • Lasa ca vine sfantul Uber si ii linisteste

 • Dacă s-ar majora și comportamentele ar fi super

 • Credeti ca Uberul vine sa care clienti care se urca in masina cu 5 lei mototoliti? Suntem departe

 • Lasa ca aduce toma la trans bus masini tip taxi si dispar si taxi urile.
  Asa, se separa cei seriosi de cei neseriosi!

 • De ce nu faceti 10 lei suma rotunda la ce salarii avem in buzau e putin 5 lei o sa carati doar morti si nici pe aia decat sa va dau 5 lei la kilometru mai bine ma chinui un pic si iau autobuzu si gata. vreti doar voi profit 200% si noi sa murim pe 1200 de lei. sa vina uberul si taxiurile lu toma poate asa mai cumparam o paine la copii

 • Meștere nu publici comentariul?

 • În primul rând dați mi voie sa va salut după care sa va explic cum sta treaba cu acere tarife practicate de taximetriști. in fiecare an biroul transporturi este obligat prin legea 38/2003 sa calculeze tariful maximal cu care putea funcționa un taximetru in așa fel ca acesta sa aibă și profit, nu doar pierderi. Eu nu plec de acasă sa fac munca in folosul comunități sau acte de caritate … am o familie de întreținut, o casa, o mașina, o societate de taxi la care plătesc dări, impozite către primărie și finanțe… În alta ordine de idei aceste calcule de tarif se fac de experți contabili din cadrul primăriei, nu sunt făcute de mine, nici de nea Gheorghe din centru. Și, pe final, vreau sa va mai spun un singur lucru: taximetrul este un serviciu de lux. cei care lucrează pe venituri de 1200 de lei pe luna sau mai putin sa folosească Tras Bus sau mersul pe jos.
  O zi bună tuturor. Adrian Dîrnea

 • cu hartia aia de 500 de euro de la parasolar mai (impreunat) convins. Ejti cel mai tare boss!!

 • O sa fiti barbieriti in fiecare zi, parfumati si toate cele ce tin de civilizatie? Bani sunt pe toate drumurile.

 • Dar niste conditii de confort in plus, nu au aprobat? Spre exemplu masina sa fie dotata minim cu: geamuri cu actionare electrica spate, grile cu reglaj pt aerul conditionat, pos pt plata cu cardul… si lista este lunga.

 • O sa mai urce sulea in jegurile voastre de masini !Si cu soferi analfabeti!

 • Adrian Dirnea ceea ce prestati voi, taximetriștii din Buzau, este departe de a fi un serviciu de lux. Dacă vrei sa vezi ce înseamnă serviciu de lux in branșa voastră fă un drum la Amsterdam și încearcă Tesla taxi, doar mașini Tesla model S impecabile, șoferi civilizati îmbrăcați la costum și un tarif de bun simț 1.6€/km. Voi doriți 1.1€ pentru ce? Nu vreau sa amintesc de starea taximetrelor din Buzau, de manelele care urla in ele, de mirosul de țigări care te trăsnește in cele mai multe dintre ele. Dacă tu ai o mașina mai buna, mai curată, mai îngrijită asta nu înseamnă ca toți ceilalți au aceleași condiții.

  Seara buna îți doresc!

 • Majoritatea, nu pot spune toți că mai sunt și “oameni”… puțini printre ei, oameni (și aici mă rerefer la taximetriști căci despre ei comentăm acum…) care practică această meserie cu seriozitate. Însă, din păcate, acești “oameni” sunt puțini cei care o fac cu seriozitate, bun simț și nu în ultimul rând cu RESPECT față de clienți (în rândurile de mai jos vă voi spune de ce am scris cu majuscule).
  Păcatul nostru, că așa ne este “rasa”, este acela că de multe ori îi catalogăm ca fiind toți la fel. Și nu, NU sunt toți la fel, și când spun asta am să vă  dau un exemplu…
  Întâlnesc un DOMN taximetrist, venit la comandă, un bătrânel în vârstă de peste 60 ani, cu care intru în vorbă și despre care aflu că este pensionar pe caz de boală după 28 ani munciți, cu o pensie de 620 RON, motiv pentru care a fost nevoit să mai facă și altceva…și ce i-a fost mai “la-ndemână”, șofer pe TAXI, nu cu mașina lui că probabil nu și-a permis să-și achiziționeze una, ci cu o mașină pentru care plătește chirie sau ceva de genul. De aparatul de taxat nici nu s-a pus problema să nu îl pornească, m-a întrebat dacă am preferințe de traseu…îngrijit, mașina curată, nu înjurături aruncate altor participanți la trafic chiar dacă mai dădea de vreun șofer haotic…civilizat DOMNUL, iar la sfârșitul cursei plătesc și în timp ce pun mâna pe portieră să cobor aud:”domnule, bonul dumneavoastră!”.
  Un taximetrist demn de tot RESPECTUL meu!!!
  Nu aș vrea să o lungesc, deși am făcut-o dar nu mă pot abține că așa m-a făcut mama, și acum să vă spun și despre LIPSA DE RESPECT față de client a unui…”tot domn” taximetrist.
  De curând, într-o seară comand un taxi pe strada Independenței. Apare mașina, mă urc, șoferul vorbea la telefonul conectat la difuzoarele mașinii… Stau câteva secunde în ideea de a termina omul convorbirea…nici un semn de a face asta…și spun “la restaurant Grand vă rog!”. Șoferul pleacă de pe loc, continuând să vorbească la telefon fără nicio jenă față de mine clientul și pe de altă parte nu pornește nici aparatul de taxat…nu vreau să vă spun ce eram nevoit să aud…taximetristul vorbea cu iubita sau soția (nu știu exact) despre ce ar avea ea chef să facă în acel moment…și aici o să citez puțin din ce spunea ea către el…”iubi m-aș baga la un duș că aș vrea să mă fac pe picioare că arăt ca o maimuță…”, taximetristul a avut o tentativă de a încerca să pară domn spunându-i “iubi, sunt și eu cu un client în mașină…” însă a continuat să vorbească cu “maimuța”.
  În fine…ajungem la poarta Crângului, taximetristul ia o pauza din convorbirea pe care o avea cu “maimuța” și îmi spune :”10 lei!”…asta e, atât face atât dau…pentru că…”domnul cu maimuța” bineînțeles că nu a dat drumul la aparat și nu aveam de unde să știu cât face real acea cursă.
  ….Și acum să vă spun de ce am scris toate aceste rânduri…din întâmplare văd acest articol cu și despre taxi, articol în care ce credeți…îi văd poza “domnului cu maimuța”. Da domnule Adrian DÎRNEA…despre dumneavoastră este vorba în a 2-a parte a acestui comentariu.
  Cinste dumneavoastră pentru mașina îngrijită pe care o conduceți…însă RESPECTUL față de clienți vă lipsește cu desăvârșire domnule ADRIAN DÎRNEA!!!
  O seară frumoasă vă doresc.

 • Bună seara din nou, domnule reporter îmi puteți spune vă rog de ce comentariul meu este “afișat” parțial…fără sfârșitul acestuia?
  Nu pot crede decât un singur lucru, și nu mi-aș dori să fie acela motivul.
  VĂ ROG, dacă nu sunteți un reporter ca mulți alții, să fiți imparțial și să lăsați comentariile așa cum sunt postate de cititori dacă tot ne-ați oferit această posibilitate de a comenta.
  Încă o dată VĂ ROG să îmi lăsați comentariul întreg pe care l-am postat anterior.
  O seară bună tuturor.

 • Vă mulțumesc pentru înțelegere, acum sperăm că și domnul ADRIAN DÎRNEA ne va oferi o replică.
  Și dacă dorește să tacă, deși nu prea îl caracterizează din câte am auzit, mai am de spus câteva “fapte” ale domniei sale pe care între timp le-am mai “citit din alte surse”…fapte pe care și colegii taximetriști ar trebui să le știe și cu siguranță își vor schimba părerea despre dumnealui…și aici mă refer la cei care îl susțin…luați aminte doar un proverb din care probabil mulți din dumneavoastră, colegi ai acestui individ, veți înțelege la ce ma refer.
  “Dacă vă întâlniţi cu oameni care vă laudă, aruncaţi-le cu praf în faţă, mai târziu cu siguranță o vor face ei!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.