Anunț important pentru cei din Scorțoasa, Lopătari, Mânzălești, Bisoca, V. Vodă, Beceni

Niciun autobuz (rural) nu va circula luni spre Beceni, V. Vodă, Mânzălești, Lopătari, Sărulești și Bisoca.

Încă de vineri călătorii au așteptat degeaba la autogară un microbuz care să-i ducă mai sus de Beceni

Cauza

Licența vechilor transportatori a expirat vineri, iar noii transportatori (rezultați în urma licitației) vor începe abia din februarie.

Asta înseamnă aproape o lună (în caz că nu se întâmplă vreo minune) – în care călătorii vor trebui să se descurce cum pot.

Romeo Popescu, Șef Birou Transporturi CJ Buzău (foto mai jos): „Din păcate, luni nu circulă nimic pe aceste trasee. Le-am propus vechilor transportatori o prelungire de o lună a licenței, dar nu s-au înțeles între ei, n-au venit să semneze”


Vechii transportatori (trei firme, trei patroni) sunt supărați că în urma licitației CJ Buzău a desemnat o asociere de patru firme din Db, Ph, B și Bz (GRUP ATYC SRL (Leader),C&I GRUP INTERNATIONAL,DAN SEPSI, VOICILA MAGAZIN MIXT).

Deocamdată, pare că vechii transportatori vor să se răzbune pe CJ Buzău că a dat traseele altora (în urma licitației).


Există o mică speranță că în zilele următoare supărarea acestora va trece (se pare că sunt și neînțelegeri între cei trei patroni) și că vor reveni, măcar din respect față de călători, pe trasee (până în februarie).

Adrian Petre, vice CJ Buzău: „Va fi mai bine!”

„Îmi cer scuze, pentru această situație. E mai dificil în aceste zile, dar când noii transportatori vor începe activitatea va fi mai bine. Vor fi tarife mai mici și autobuze mai bune. S-a întâmplat deja acest lucru pe zona de vest a județului, Ulmeni, Pietroasele, Breaza, Năeni. La fel în sud spre Pogoanele, Rușețu, dar și în est. Deci, îi rog pe călători să fie înțelegători în următoarele zile, apoi va fi mai bine ca înainte”, a anunțat Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău cu atribuții pe transport

De ajutor, autobuzul 22 de la Transbus


Un ajutor pentru călătorii din Beceni și mai sus care vor să ajungă la oraș sau să plece înapoi poate fi autobuzul 22 al Trans Bus. Acesta merge până la Fulga, ultimul sat din comuna Cernătești, înainte de Izvoru Dulce din Beceni.

Călătorii de mai sus își pot aranja să fie aduși până la Fulga și la fel, la întoarcere, să fie luați de la Fulga.

Există, evident, și varianta autostopului.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Anunț important pentru cei din Scorțoasa, Lopătari, Mânzălești, Bisoca, V. Vodă, Beceni

 • ar trebui gasita o rezolvare, si eu am probleme importante de rezolvat la buzau luna aceasta si imi fac probleme deja, dar ce se intampla cu navetistii de pe acest traseu??? sau cu elevii care trebuie sa mearga la liceu la beceni???, consiliul judetean ar trebui macar sa prelungeasca traseul autobuzelor de pe linia 22 care circula doar pana la Fulga, sau alte posibilitati, cred ca este o situatie fara precedent si inadmisibila

  Răspunde
 • Nu este nicio situație fără precedent, din păcate. Anul trecut au mai fost situații de acest gen și pe alte trasee, din vina „specialiștilor” de la CJ Buzău. Licența de traseu expiră, iar noua licență este eliberată ulterior, rezultând zile în care nu există licență valabilă pentru acel traseu.
  Legat de licență de transport provizorie, aceasta înseamnă bani in plus cheltuiți de către transportator pentru câteva zile neacoperite și nu prea se justifică din punct de vedere al încasărilor.

  Răspunde
 • Cică si spre Sageata una din firme(DB,PH) ar fi luat traseul. Eu,sper să fie doar o altă bârfă mincinoasă.

  Răspunde
 • Transbus distruge tot transportul din județul asta.Asa o sa se întâmple și la Nehoiu.Baga autobuze doar pina la jumătatea traseelor și dupa se trezesc oamenii ca nu mai au cu ce sa-si facă naveta.Lasati transportatorii sa-si facă treaba cum și-au făcut-o și pina in acesti ani în transportul în afara orașului și autobuzul sa meargă doar în oraș.

  Răspunde
  • Problema e ca acei transportatori erau niste interlopi cocalari care nu isi faceau treaba. Pe unele trasee se opreau la 3 sferturi din traseu daca nu aveau destui clienti sau nu faceau unele curse. Cum se poate face naveta in conditiile astea?

   Răspunde
 • Viitorul președinte al cj va rezolva situația.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.