Anunț primar: „N-avem ce face, trebuie să cumpărăm”

Împrejur muncitorii de la Urbis au pus pavele, au asfaltat și au vopsit. În fața Optimed și Catena (în centru, lângă Poșta Veche) lucrătorii au fost nevoiți să se oprească.

Pavelele se termină brusc și de o parte și de alta

„Incredibil, acea zonă nu mai e publică, aparține unui privat. S-a retrocedat în urmă cu mai mulți ani. O să vedem ce putem face, căutăm să identificăm proprietarul, cineva de prin Galați. Vom încerca apoi să ajungem la o învoială”, a anunțat în urmă cu câteva luni primarul.

Nou, decizie

Toma: „Am reușit să găsim proprietarul. Din păcate, singura variantă e să cumpărăm acel teren. Nu putem lăsa așa. Se va face o evaluare și vom propune Consiliului Local achiziția”.

Cu o situație similară s-au trezit municipalitatea și buzoienii astă-primăvară pe aleea de lângă Zidul Episcopiei.

Un privat a anunțat că deține terenul (în urma unei retrocedări decise de instanță și a unor cumpărări succesive) și l-a împrejmuit cu gard.

loading...

7 comentarii la „Anunț primar: „N-avem ce face, trebuie să cumpărăm”

  • Miroase a manevra ! drumul public nu se poate retroceda insa parcarea se poate…. asa ca frumos s-a transformat in parcare si hop peste o luna a venit si propietarul ! eu il iubesc pe toma dar asa nu prea e ce trebuie !

    ps : nota 10 pentru locomotiva !

    Răspunde
  • Mama ei de justitie independenta!Retrocedari curate nu-i asa?

    Răspunde
  • ,,Posta Veche” [sau Buzau-2] era oficiul postal aflat la intersectia str. Patriei cu Independentei. Acum nu mai e nimic acolo, cladirea este pustie, doar in curtea din spate sunt niste tehnicieni de la Telecom.
    Oficiul postal nr 1 era intre Tribunal si cinematograful ,,Balcescu” [Sala Moldavia]. La parter era centrala telefonica a orasului. O incapere maricica si lunga unde erau vreo 10 telefoniste una langa alta, care scoteau si bagau niste fise intr-n panou care era lung cat peretele si care vorbeau tot timpul nazal si strigau in microfoane: ,,Alo Zarnestiul, alo Ploiestiul, alo……”. Aveau niste halate bleu, casti la urchi cu un microfon cu goarna in dreptul gurii, iar mie mi se pareau tare frumoase.
    Oficiul postal nr 3 era la gara, in dreapta peronului, inspre bazinul cu pesti.
    Posta numita ,,veche” in articol nu era deloc veche fiind construita pe la anii ’70-’80 pe locul unde era candva cinematograful ,,Steaua Rosie”, unde vedeai filme cu 1,50 lei, nu cu 30 lei cum este acum, sau cu cat o mai fi un bilet si unde era nelipsit un mos cu Parkinson, care tine cu mana batzaind un cos cu bomboane ambalate in hartie, de la care nu cumpara nici ‘racu nimic……[Leo]

    Răspunde
  • Retrocedarile, cea mai mare greseala a Romaniei de dupa revolutie. 2 treimi ciordeala, dealuri intregi furate. Plus, cireasa pe coliva, paduri intregi date catre biserica, ceea ce nu are nicio noima. Daca e asa, sa dam inapoi de la Cuza, sa devenim iar toti sclavi la BOR.

    Răspunde
  • De astfel de articole avem nevoie, un jurnalist adevărat ar face cercetări sa afle cum, cine, când a întrat în posesie? Cum s a făcut retrocedarea, ce judecător, oare cât de corect?
    Am citit 5 articole numai despre locomotivă, bun, foarte bine ca se înfrumusețează orașul, dar între timp unii fac mânarii și se îmbogățesc tot pe cârcă cetățeanului simplu.
    Hai sa vedem când a avut loc, ce loaza de judecător a decis, pe ce acte? Sunt de la Mircea cel Bătrân ? Cum a avut 3 m în centrul orașului? Ce alte afaceri au mai avut loc în Buzău? Justiție de doi bani, cine n-a vrut nu s-a făcut judecător în anii 90.

    Răspunde
  • Retrocedări = furt la care autoritățile au închis ochii ! Rușine !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.